Čestitam, imaš brezplačno dostavo!

Dobro je vedeti

zanimive in uporabne pasje informacije

Pasji nasveti

V našem razdelku "Pasji nasveti" boš našel veliko zanimivih in vznemirljivih člankov na temo psov. Približali ti bomo naše znanje o prehrani, zdravju in anatomiji, pripravili smo tudi nekaj splošnih nasvetov in informacij za nove pasje lastnike.

Prehrana psov

Pršice v hrani za pse

Eden od glavnih razlogov, zakaj se tvoj kuža neprestano praska, so lahko pršice – majhni, prostemu očesu nevidni organizmi, v velikosti samo 300 µm. Pršice oz. njihovi iztrebki povzročajo alergijske reakcije.

Zasuk želodca pri psih

Torzija (zasuk) želodca je zelo resno bolezensko stanje, ki ogroža življenje naših psov. Potek bolezni je zelo bliskovit in se pogosto konča s smrtjo, če psu hitro ne priskočimo na pomoč.

Kaj se nahaja v hrani za pse

Če želiš za svojega psa kupiti kakovostno hrano, naj te ne zavedejo privlačne ponudbe in lepe slike, ki so se velikokrat izkazale za neresnične. Raje si poglej deklaracijo!

Kaj če kuža noče jesti

Moj kuža več ne je – ali me mora skrbeti? Izguba apetita prestraši mnogo lastnikov psov in jo je potrebno, kot prvi opozorilni znak, natančno opazovati. Je morda kriva napačna hrana?

Zdravje psov

Prva pomoč pri psih

V nujnih primerih lahko, pred prihodom k veterinarju, s pravilnim ukrepanjem rešimo pasje življenje. Nujno je, da pravilno ocenimo položaj in ostanemo mirni ter čim prej pokličemo veterinarja.

Strupene rastline za pse in mačke

Čudovite sobne in vrtne rastline predstavljajo nepogrešljiv del vsakega doma. Vendar pozor, nekatere od njih so strupene za tvojega kosmatinca!

Pasja dlaka - ogledalo zdravja psa

Pasja dlaka je eden najpomembnejših pokazateljev njegovega zdravja. Hitro lahko opazimo manjša bolezenska stanja ali prehranske pomanjkljivosti, saj se te hitro odražajo na dlaki psa.

Alergija na pasjo hrano

Alergije pri psih se večinoma nanašajo na hrano in je reakcija imunskega sistema na določeno sestavino. Običajno neškodljive sestavine v hrani sprožijo reakcijo v telesu psa.

Anatomija

Poznaš telesno govorico psov

Ali veš, kaj ti hoče povedati tvoj pes?Branje telesne govorice je ključno za razumevanje tvojega psa. Ker pes z nami ne more komunicirati preko besed, za komunikacijo z nami uporablja svojo telesno govorico.

Kako dobro psi vidijo

Pravijo, da ljudje vidimo bolje od psov. Čeprav nas v nekaterih pogledih prekašajo, ne moremo trditi, da je človeški vid boljši od pasjega. Človeško in pasje oko  sta različno razvita in služita različnim življenjskim potrebam, zato direktna primerjava ni smiselna.

Izjemen pasji nos

dlPasji voh je boljši od človeškega za kar 10.000 do 100.000-krat. Če bi predpostavljali, da je pasji voh samo 10.000-krat boljši od našega in to primerjali z vidom, bi prišli do zaključka, da kar človek vidi na 250 m, pes vidi na 2.500 km!

Kako dobro psi slišijo

Psi imajo neverjeten sluh. Si kdaj opazil, da pes veselo steče k vratom, čeprav sam nisi slišal nobenega zvoka? In nato se čez nekaj trenutkov čudežno pojavi eden od družinskih članov?

Vodnik za mladiče

Mladič pri veterinarju

»Ustvarite pozitivno doživetje«: to je najpomembnejše pravilo pri prvem obisku veterinarja. S tem sloganom boš postavili temelj za prijeten in brez-stresa obisk pri veterinarju.

Socializacija in šolanje

S sprejemom v novo družino se za mladiča začne faza socializacije in z njo povezani pomembni razvojni koraki. Tvoj mlad pes se v tem obdobju uči sobivanja s človekom in z ostalimi živalmi.sla

Rast mladička

Od tretjega do sedmega meseca je glavno obdobje rasti tvojega mladička. Presenečen boš nad tem, kako hitro raste tvoj mladiček. Mali nerodni štirinožec, ki je bil nekdaj velik za prgišče, bo odraščal v velikih korakih.

Prehrana mladička in mladega psa

V obdobju rasti in razvoja je bistvenega pomena, da mladiču nudiš zdravo in uravnoteženo prehrano za mladiče, s čimer boš postavil temelj za zdravo pasje življenje.

Kaj pravijo naši kupci