Suha hrana za pse PLATINUM

Žvečljivo mehka

Kuhana v lastnem mesnem soku

Vrhunska Suha hrana za pse - hitra in brezplačna dostava - Platinum.si

Dobrodošli na Platinum.si, kjer ponujamo široko izbiro vrhunske suhe hrane za pse, ki so prilagojene potrebam tvojega štirinožnega prijatelja. Vsaka pasja pasma je posebna, zato si zasluži popolno hrano, ki bo zadovoljila njihove prehranske potrebe in pripomogla k vitalnemu življenju. Pri nas dobiš samo hrano najvišje kakovosti s hitro in brezplačno dostavo neposredno na tvoj domači prag. Preveri našo ponudbo in si zagotovi najboljše za tvojega psa.

Suha hrana za pse - kakšne so prednosti?

Ko gre za zdravje in dobro počutje tvojega psa, je izbira prave prehrane ključnega pomena. Suha hrana za pse predstavlja priljubljeno in praktično izbiro za mnoge lastnike, saj ponuja uravnoteženo prehrano, ki je prilagojena potrebam tvojega ljubljenčka. Od mokre hrane za pse se suha hrana razlikuje po manjši vsebnosti vode, kar omogoča lažje shranjevanje in daljšo obstojnost.

Izbira prave suhe hrane za tvojega psa se začne z razumevanjem njegovih individualnih prehranskih potreb. Kvalitetna suha hrana lahko pomembno prispeva k zdravju in dobremu počutju tvojega ljubljenčka.

Pri izbiri suhe hrane za tvojega psa ne pozabi upoštevati tudi njegov življenjski slog in morebitne posebne prehranske potrebe. Ne glede na to, ali imaš aktivnega psa, ali psa s posebnimi zdravstvenimi potrebami, z pravilno izbiro prave suhe hrane zagotoviš, da bo tvoj pes užival v zdravem in srečnem življenju.

Zakaj je suha hrana PLATINUM dobra izbira za vašega psa?

PLATINUM pripravlja suho hrano za pse po postopku FSG (Fleischsaftgarung). Nastal je v kuhinji in ne v industrijski proizvodnji pasje hrane. Metoda temelji na tehnikah, ki jih kuharski mojstri pogosto uporabljajo, da z mesnimi sokovi naredijo meso okusnejše in bolj zdravo.
Način priprave pasje hrane po metodi FSG (Fleischsaftgarung) je prilagojen fizičnim potrebam in interesom psa.

Popolna hrana za pse po metodi FSG je pripravljena kot v domači kuhinji, z neposrednim kuhanjem svežega mesa pri nizki temperaturi in s tehniko koncentracije mesnih sokov, znano pod imenom redukcija.

Kako suha pasja hrana vpliva na zdravje vašega psa?

Suha hrana za pse vsebuje optimalno raven vlaknin, ki pomagajo pri delovanju prebavnega sistema in lahko pripomorejo k boljši prebavi. Sestavine, kot so kakovostne beljakovine, esencialne maščobne kisline, vitamini in minerali, pomagajo ohranjati zdravje kože in dlake, močan imunski sistem ter podpirajo celostno dobro počutje vašega psa. Pravilno izbrana suha hrana za pse tako deluje preventivno proti raznim boleznim, povečuje vitalnost in lahko prispeva k daljšemu življenjskemu obdobju vašega psa.

Glavne razlike med suho in mokro hrano za pse

Medtem ko suha hrana za pse nudi enostavnost shranjevanja in dolgotrajno svežino, mokra hrana lahko zagotovi dodatno hidracijo in je lahko bolj privlačna za nekatere pse zaradi svoje arome in teksture. Vendar, suha hrana pogosto vsebuje večje koncentracije hranilnih snovi na obrok in spodbuja žvečenje, kar ima pozitiven vpliv na zobno higieno. Izbiro med suho in mokro hrano za pse najbolje prilagodiš prehranskim potrebam, starosti in specifikam tvojega psa, obenem pa lahko uporabiš kombinacijo obeh, da zagotoviš popolno prehrano.

Izbira prave suhe hrane za mladiče in odraščajoče pse

Kako izbrati najboljšo suho hrano za pasje mladiče?

V obdobju rasti in razvoja je bistvenega pomena, da mladiču nudiš zdravo in uravnoteženo prehrano za mladiče, s čimer boš postavil temelj za zdravo pasje življenje. Mladiči naredijo v enem letu telesni razvoj, za katerega potrebuje človek 15 let. Izredno hitra rast zahteva kvalitetno in uravnoteženo prehrano, da lahko iz začetnega mladička zraste dobro proporcioniran in zdrav odrasel pes. Zato je zelo pomembno, da mladička hranimo z visoko kvalitetno prehrano za mladiče in mlade pse, ki ustreza vsem potrebam hitro rastočega štirinožnega prijatelja.

Kateri faktorji so ključni pri izbiri hrane za mladiče in odraščajoče pse?

Pri pasji hrani je odločilnega pomena, za kakšen vir in kakovost beljakovin gre. Samo navedbe o odstotku beljakovin kot jih najdemo na deklaraciji vsake pasje hrane (surove beljakovine), so nepopolne in imajo majhen pomen. V nasprotju s splošno razširjenim mnenjem ni samo delež beljakovin tisti, zaradi katerega pes hitro ali počasi raste, temveč raste zaradi skupne količine energije, ki jo zaužije. In končna velikost psa, ki jo ta enkrat doseže, je tako ali tako genetsko določena.

PLATINUM z naravno hrano za mladiče Puppy Chicken nudi zdrav in uravnotežen obrok, ki pokrije vse mladičeve potrebe. Poseben poudarek in osnova za zdravje tvojega mladiča so kvalitetne sestavine v PLATINUM naravni hrani za pse, saj pri pripravi suhe hrane uporabljamo kar 73 % svežega mesa!

Prilagojena suha hrana za mladiče vseh pasem

Naša ponudba suhe hrane za pasje mladiče je natančno prilagojena potrebam mladičev vseh pasem. Z visokokakovostnimi sestavinami, kot so sveže meso in zdrave maščobe, ter brez dodanih umetnih barvil in konzervansov, ponujamo popolno hrano, ki spodbuja zdrav razvoj in zagotavlja, da vaš mladič raste močan in zdrav.

Če si za svojega štirinožca izbral pasjo hrano PLATINUM PUPPY (in pozneje ADULT), ti ni potrebno dodajati nobenih prehranskih dodatkov, saj vsi okusi PLATINUM popolne naravne hrane za pse vsebujejo vse za zdravo odraščanje tvojega ljubljenčka!

Hranljiva hrana za pse

Posebej hranljiva

Fleischsaftgarung (FSG) ohranja biološko pomembna hranila v naši suhi hrani. To je zaradi:

 • hranljivih mesnih sokov iz svežega mesa,
 • nizke temperature kuhanja,
 • dodajanja hladno stiskanih olj po ohlajanju in pri sobni temperaturi.
Prava poslastica za tvojega psa

Slastna mesna poslastica

Fleischsaftgarung je slasten grižljaj za tvojega psa, popolnoma brez vabil, arom, barvil ali ojačevalcev okusa. To je zaradi:

 • Nizke temperature kuhanja. Tako ohranimo aromo in okus naravnih maščob v svežem mesu.
 • Redukcije. Tehnika priprave hrane, ki se uporablja v Fleischsaftgarungu, je znana mnogim kuharjem. Nežno kuhanje zmanjšuje vsebnost vlage v mesnih sokovih, zaradi česar je naraven okus mesa bolj intenziven in aromatičen.
Mehka in žvečljiva hrana

Mehka, a žvečljiva

Redukcija je tehnika, ki se pri kuhanju uporablja že leta in jo uporabljamo tudi v Fleischsaftgarung (FSG). Redukcija okrepi naravne okuse in jih zgosti, zato je naša hrana mehka in žvečljiva.

Naravni sok iz svežega mesa in poseben postopek priprave Fleischsaftgarung poskrbita, da je PLATINUM okusna, mehka in žvečljiva suha hrana za pse.

Optimalna suha hrana za odrasle pse vseh pasem

Kako najti idealno suho hrano za odrasle pse?

Za zagotovitev optimalne prehrane tvojega psa je ključnega pomena, da izbereš suho pasjo hrano, ki je prilagojena njegovi starosti in velikosti. Mladiči potrebujejo hrano, bogato z beljakovinami in esencialnimi maščobnimi kislinami, ki podpirajo hitro rast in razvoj. Po drugi strani pa odrasli psi potrebujejo uravnoteženo prehrano, ki ohranja njihovo zdravje in energijo.

Večje pasme, ki so nagnjene k sklepnim težavam, pa morda potrebujejo hrano, ki vsebuje dodatke za podporo sklepom. Pravilna izbira suhe pasje hrane, ki upošteva starost in velikost vašega psa, je ključna za njegovo dolgo in zdravo življenje.

Najpomembnejše sestavine v suhi hrani za odrasle pse

Najpomembnejše sestavine v suhi hrani za odrasle pse vključujejo kakovostne vire beljakovin, kot so sveže meso, riba ali perutnina, kompleksne ogljikove hidrate za dolgotrajno energijo, vlaknine za dobro prebavo in esencialne maščobne kisline za zdravo kožo in dlako. Poleg tega je ključno, da hrana vsebuje antioksidante za podporo imunskemu sistemu in spojine, kot je glukozamin, ki podpirajo zdravje sklepov.

Pomen prehranskega ravnovesja v hrani za odrasle pse

Prehransko ravnovesje je osnova za dolgo in zdravo življenje vašega psa. Suha hrana za odrasle pse mora biti formulirana tako, da zadovoljuje vse njihove dnevne prehranske potrebe, hkrati pa preprečuje prekomerno telesno težo in povezane zdravstvene težave. Hrana Platinum zagotavlja, da bo tvoj ljubljenček ostal aktiven, zdrav in srečen skozi vse življenjske faze.

Prehranjevanje srednjih in velikih pasem

Tako za pse srednje velikih pasem kot za odrasle pse velikih pasem je ključnega pomena, da jim ponudimo popolno hrano, ki vsebuje vse potrebne hranilne snovi, vitamine in minerale. To še posebej velja za hrano za odrasle pse velikih pasem, katerih prehrana mora biti skrbno izbrana, da se preprečijo morebitni zdravstveni problemi, kot so težave s sklepiprekomerna telesna teža in zasuk želodca!

Najboljša hrana za pse: briketi, peleti ali Platinum?

Kriteriji za najbolšo hrano za pse

Na ceno in kvaliteto pasje hrane neposredno vplivajo 3 faktorji: Blagovna znamka, Sestavine in prodajne poti. Sestavine in sam proces priprave hrane so zelo pomemben pri odločitvi, katera je "najboljša hrana za pse". 

Priprava hrane

Približno 95 % vse suhe hrane za pse je proizvedeno po postopku ekstrudiranja, kjer proizvodnja poteka na sledeč način:

 • Surove sestavine se pomešajo v velikem mlinu.
 • Nato se vse sestavine segrejejo.
 • Sestavine gredo skozi velikanski "vijak", imenovan ekstruder, kjer so izpostavljene visokemu pritisku in vročini.
 • Nato se sestavine posušijo v vroči peči.
 • V premazni mašini se briket obda z maščobami in ostalimi dodatki, da bo privabil tvojega psa.
 • Nazadnje se hrana zapakira in pošlje v trgovino.

Večina sestavin v briketih se 3-4x segreje na visoki temperaturi, predno se znajdejo v vrečki s pasjo hrano.

Zakaj je to pomembno?
Ker proizvodni proces in segrevanje uničujeta hranilne snovi v pasji hrani!
Vsako pomanjkanje hranilnih snovi vpliva na pasji imunski sistem, kar lahko privede do kroničnih vnetij in bolezni jeter, ledvic, srca,...

PLATINUM gre drugo pot !

V nasprotju z ostalimi proizvajalci, ki uporabljajo predpripravljene sestavine ali pa sestavine večkrat segrevajo na visokih temperaturah, PLATINUM uporablja poseben postopek priprave imenovan FSG (Fleischsaftgarung).

nerazredčena hrana za pse

Zelo prebavljiva

Fleischsaftgarung (FSG) naredi našo suho hrano zelo prebavljivo. To je posledica velike količine svežega mesa, ki omogoča kuhanje v mesnem soku.

Pasji prebavni sistem je zasnovan za uživanje mesa. To pomeni, da psi hitreje in bolj učinkovito prebavijo meso kot ljudje. Zato je suha hrana, pripravljena s Fleischsaftgarung (FSG) lahko prebavljiva in učinkovito izkoriščena. Posledično so iztrebki majhni, stabilne oblike in nimajo neprijetnega vonja, tekstura blata pa vašemu psu olajša iztrebljanje.

brez napihnjenosti

Brez napihnjenosti

Suha hrana iz mesnega soka ne nabrekne v pasjem želodcu, zato pes po obroku ne čuti napihnjenosti, ki se pojavi pri običajni (komercialni) suhi hrani za pse. To ima številne pozitivne učinke na življenje tvojega psa:

 • Brez napihnjenosti. Ni oteklega trebuha po jedi.
 • Manjša možnost zasuka želodca. Hrana v želodcu ne nabrekne ali fermentira.
 • Krajši počitek po jedi. Pes je po obroku manj utrujen in zaspan.

Razlike med suho hrano ( briketi za pse ) za pse na tržišču: Kaj morate vedeti?

Na trgu suhe hrane za pse obstajajo razlike v pripravi, kakovosti in sestavi "briketov". pripravo lahko razdelimo na:

1.Priprava briketov- večina sestavin v briketih se 2-4x segreje na visoki temperaturi, predno se znajdejo v vrečki s pasjo hrano. Zakaj je to pomembno? Ker proizvodni proces in segrevanje uničujeta hranilne snovi v pasji hrani, posebej kakovost oz. prebavljivost beljakovin.

2.Priprava Hladno stiskane hrane- hladno stisnjena hrana se oblikuje v pelete pri temperaturah, nižje od tistih, ki se uporabljajo pri izdelavi briketov. Vendar ker mora biti meso pred nadaljnjo predelavo toplotno obdelano pomeni, da pri večini "hladno stiskanih" hran, ki propagirajo obdelavo pri nizkih temperaturah (npr. 40°C), hrana ne vsebuje svežega mesa, ampak mesno moko. Prebavljivost mesne moke, ki je toplotno obdelana pri visokih temperaturah, je dosti slabša kot prebavljivost svežega mesa.

3.Priprava PLATINUM hrane- v nasprotju z "hladno stiskano" hrano, ki večinoma vsebuje pred-pripravljene sestavine, PLATINUM uporablja poseben postopek priprave imenovan Fleischsaftgarung. To je edinstvena metoda priprave svežega mesa, natančneje počasno kuhanje pri nizki temperaturi v lastnem mesnem soku. 
Pri sobni temperaturi (podobno kot pri "hladno stiskani" hrani) se dodajo hladno stisnjena olja, zelišča in vitamini, hrana se nato oblikuje v koščke, primerne za pse.
Zato je prebavljivost hrane (in beljakovin) v PLATINUM hrani visoko nad standardi, ki jih uporabljajo komercialne hrane za pse.

Nasveti za hranjenje vašega psa z briketi

Hranjenje psa zahteva razumevanje potrebe po uravnoteženi prehrani, ki mora vključevati kvalitetno hrano, bogato z vitamini in minerali, ter zadosten delež beljakovin. Pomembno je, da hrano za pse izberemo premišljeno, saj z izbiro neposredno vplivamo na njegovo zdravje. Prav tako ne pozabite na redno osveževanje vode, saj suha hrana zahteva, da psi zaužijejo več tekočine. Več o hranjenju si lahko preberete v našem članku HRANJENJE PSA: CELOVIT VODNIK ZA LASTNIKE

vsebuje manj ogljikovih hidratov

manj ogljikovih hidratov

Suha hrana Fleischsaftgarung (FSG) vsebuje le tolikšen delež ogljikovih hidratov, ki je potreben za zdravje tvojega psa in ne vsebuje glutena, pšenice, soje ali GSO. Preveč ogljikovih hidratov upočasni prebavo in je pogosto vzrok za nastanek zobnega kamna.

 • lažja prebava,
 • manj možnosti za nastanek zobnega kamna

Na ravni človeške hrane

Metoda priprave suhe hrane FSG povzdigne hrano za pse na nivo človeške hrane. Na prvi pogled se za nekatere lastnike psov to sliši kot pretiravanje, ampak a ni pes naš najboljši prijatelj in del naše družine (krdela)?

Za dobro počutje v naši družini je pomembno, da je tudi njegova prehrana na nivoju ostalih družinskih članov.
Izvor hišnega psa sega 15.000 let nazaj. Danes je gozd za psa zabaven, ne pa alternativa za življenje. Družina je v celoti nadomestila krdelo. V preteklosti je na zdravo počutje psa vplival položaj v krdelu, danes pa nanj vpliva njegov položaj v družini.

Zato mora biti tudi prehrana na enaki ravni kot človeška in prilagojena njegovim potrebam.

POSEBNE PREHRANSKE POTREBE

Vsak pes je edinstven, in kot tak ima lahko posebne prehranske potrebe, ki jih je treba upoštevati pri izbiri njegove hrane. Nekateri psi so na primer alergični na določene sestavine, kot so žitarice, zato je pomembno, da izberete suho hrano, ki je brez teh alergenov. Drugi psi imajo morda posebne zdravstvene težave, kot so težave s kožo, prebavili ali telesno težo, ki zahtevajo dieto, prilagojeno za obvladovanje teh stanj.

Pri izbiri suhe hrane za svojega psa se posvetuj z veterinarjem, ki ti lahko pomaga prepoznati morebitne posebne prehranske potrebe vašega ljubljenčka in priporoči ustrezno hrano. Pravilna prehrana ne samo da bo pomagala reševati specifične zdravstvene težave, ampak bo tudi podpirala splošno dobro počutje in zdravje tvojega psa.

Nisi siguren, katero hrano izbrati? Ima tvoj kuža posebne prehranske zahteve ali alergije? Preveri sestavine v našem PREHRANSKEM SVETOVALCU.

HRANA ZA PSE PRI TEŽAVAH Z LEDVICAMI

Psi z ledvičnimi težavami potrebujejo posebno prehrano, ki pomaga zmanjšati obremenitev ledvic. Suha hrana za pse, namenjena tej specifični zdravstveni težavi, vsebuje manj beljakovin in fosforja, kar lahko pomaga upočasniti napredovanje bolezni ledvic.

Pri PLATINUM priporočamo za pse z težavami z ledvicami (PLATINUM ni dietna hrana!) suho hrano različic za odrasle: Piščanec, Iberico+Zelenjava ali mokro hrano.

HRANA ZA PSE PRI TEŽAVAH S PREBAVILI

Če tvoj pes trpi za prebavnimi težavami, je ključnega pomena, da izbereš suho hrano, ki je lahko prebavljiva in ne draži prebavil. Suha hrana za pse, posebej oblikovana za podporo zdravju prebavil, vsebuje lahko prebavljive proteine in prebiotike, ki pomagajo ohranjati zdravo črevesno floro vašega ljubljenčka.

Vsa PLATINUM hrana je zelo lahko prebavljiva in psi ponavadi nimajo težav s prebavo.

PREHRANSKI DODATKI V SUHI HRANI ZA PSE

Prehranski dodatki v suhi hrani za pse so ključni za zagotavljanje uravnotežene prehrane in podpiranje splošnega zdravja vašega psa. Ti dodatki vključujejo širok spekter vitaminov in mineralov, ki so bistveni za ohranjanje zdravja in vitalnosti vsakega psa.

Sodobne formule suhe pasje hrane so obogatene z naravnimi viri vitaminov in mineralov, ki zagotavljajo optimalno prehransko podporo. V naši spletni trgovini boste našli hrano, ki je posebej oblikovana za zadovoljevanje prehranskih potreb tvojega psa, vključno z dodatki za kožo in dlako, kosti in sklepe ter splošno dobrobit.

VITAMINI IN MINERALI NARAVNEGA IZVORA

Ustrezen vnos vitaminov in mineralov je temelj zdravja vsakega psa. Suha hrana za pse v naši spletni trgovini je obogatena z vitamini in minerali naravnega izvora, ki so ključni za podporo imunskega sistema, zdravja kosti in splošne vitalnosti vašega ljubljenčka.

Zagotavljanje prave količine vitaminov in mineralov skozi prehrano je še posebej pomembno za aktivne pse in tiste v rasti. Naša ponudba suhih hrani za pse vključuje izdelke, ki so prilagojeni vsakemu življenjskemu obdobju tvojega psa, zagotavljajoč, da prejme vsa potrebna hranila za zdravo življenje.

DODATKI ZA KOŽO IN DLAKO

Suha hrana za pse z dodatki za kožo in dlako je posebej oblikovana za podporo zdravju kože in sijaju dlake. Te hrane vsebujejo omega-3 in omega-6 maščobne kisline, ki so nujne za preprečevanje suhe kože in izboljšanje kvalitete dlake tvojega psa.

V naši spletni trgovini ponujamo izbor suhih hrani, ki ne le, da podpirajo zdravje kože in dlake, ampak tudi zagotavljajo celostno prehransko podporo. Izberite pravo hrano za vašega psa, da mu zagotovite sijočo dlako in zdravo kožo.

Zakaj izbrati Platinum.si za vašo naslednjo nakupovalno destinacijo za suho hrano?

Prednosti naročanja suhe hrane za pse na Platinum.si

Na Platinum.si se zavedamo, kako pomembno je, da tvoj kosmati prijatelji prejmejo samo najboljše. Zato ponujamo širok izbor suhe hrane za pse, ki je narejena iz kakovostnih in svežih sestavin. Naša spletna trgovina omogoča enostavno brskanje in izbiro prave hrane za tvojega psa, obenem pa nudimo hitro in brezplačno dostavo na vaš naslov.

Kako Platinum.si zagotavlja kakovost svojih izdelkov?

Strogo nadzorujemo izvor vseh sestavin, ki jih uporabljamo v naši suhi hrani za pse. Vse izdelke redno testiramo, da zagotovimo njihovo varnost in kakovost, preden jih ponudimo našim kupcem. Verjamemo v transparentnost in jasno označujemo vse sestavine, da si lahko prepričani v izbor hrane, ki jo ponujamo. 

FSG za zaščito zdravja psov

V svetu, kjer je prisotnih polno reklamnih obljub, le stežka ločimo dobro od slabega. Zato smo TÜV SÜD ELAB (sedaj ELAB Analytik GmbH) pooblastili, da našo hrano za pse redno in neodvisno preverja. Preverja se:

 • Naš delež svežega mesa. Preverja se skladnost recepta in priprave.
 • Naša izjava (deklaracija). Preverja se, ali so vse uporabljene sestavine pravilno označene.
 • Mikrobiološka sestava. Preverja se vsebnost škodljivih snovi, ki bi lahko ogrozile zdravje tvojega najboljšega prijatelja.

Hitra in brezplačna dostava: Kako deluje?

Za vsa naročila suhe hrane za pse na Platinum.si zagotavljamo hitro in brezplačna dostavo neposredno na tvoj dom. Naš cilj je, da tvoje naročilo prispe v najkrajšem možnem času, tako da lahko tvoj ljubljenček čim prej uživa v prehransko bogatih obrokih. Naročanje na Platinum.si je preprosto, varno in predvsem priročno, saj ti omogoča več časa za preživljanje s tvojim štirinožnim prijateljem.