Čestitam, imaš brezplačno dostavo!

Politika zasebnosti

SPLOŠNO O OBDELAVI PODATKOV

Upravljalec osebnih podatkov je družba IgiS, Igor Slatinek s.p.
Z odpiranjem in uporabo spletne strani, se med vašo napravo in strežnikom izmenjujejo različne informacije in podatki, med katerimi lahko gre tudi za osebne podatke po Splošni uredbi EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/670 v nadaljevanju Splošna uredba) in vsakokrat veljavnega slovenskega zakona o varstvu osebnih podatkov. V nadaljevanju vam predstavljamo izmenjavo podatkov in natančno definiramo uporabo, interes in razloge.
Spletna stran je dosegljiva na HTTPS varnem protokolu, ki zagotavlja šifrirano povezavo in izmenjavo podatkov, prav tako so naši strežniki posodobljeni na najnovejše različice, kar povečuje stopnjo varnosti.

OSEBNI PODATKI IN OBDELAVA
Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Upravljalec, skladno z nameni, ki so opredeljeni v nadaljevanju politike zasebnosti, zbira naslednje osebne podatke:
• Osnovni podatki o stranki, ki se zbirajo v primeru oddaje naročila v spletni trgovini (ime, priimek, naslov, e-poštni naslov in telefonska številka) in v primeru registracije stranke kot uporabnika v spletni trgovini (uporabniško ime, e-poštni naslov in geslo za dostop).
• Podatki o uporabnikovih nakupih in izdanih računih
• IP naslov naprave
• Datum in čas dostopa
• URL naslov spletne strani in napotitveni URL (kanal in kampanja – način pridobitve obiskovalca oziroma vir, preko katerega je obiskovalec prišel na spletno stran)
• Čas zadrževanja na spletni strani, število in URL-ji obiskanih strani ter skupni čas obiska
• Vrsta brskalnika, ki ga uporabljate in uporabljen operacijski sistem
Upravljalec ne zbira in ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen kadar mu vi omogočite ali v to privolite ali za to obstaja zakonska podlaga in ima upravljalec za obdelavo zakonit interes.

OBDELAVA PODATKOV NA PODLAGI ZAKONA ALI POGODBENEGA ODNOSA


NAKUP V SPLETNI TRGOVINI
V primeru, ko gre za sklenitev in izvajanje pogodbe z upravljalcem (v primeru nakupa v spletni trgovini), morate zagotoviti osebne podatke za namene sklepanja pogodbe. Obdelava naročila v spletni trgovini namreč ni mogoča brez posredovanja osebnih podatkov.
Ob obdelavi naročila vaše podatke prenesemo v računovodski program, ki je registrirano v Sloveniji in izkazuje ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe skladne s Splošno uredbo za varno obdelavo vaših osebnih podatkov.
Vaše osebne podatke posredujemo dostavni službi, ki je ki je registrirano v Sloveniji in izkazuje ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe skladne s Splošno uredbo za varno obdelavo vaših osebnih podatkov.


POŠILJANJE PROMOCIJSKIH SPOROČIL
V skladu z 2. odstavkom 158. člena ZEKom-1, vam upravljalec lahko pošilja elektronska sporočila o prodajnih akcijah ali novostih na vaš elektronski naslov, ki ste ga navedli ob vašem naročilu. Vašega elektronskega naslova upravljalec ne posreduje tretji osebi pod nobenim pogojem, prav tako pa imate vedno možnost se odjaviti od prejemanja promocijskih sporočil s klikom na povezavo v samem sporočilu. Vašo odločitev upravljalec vedno spoštuje in odjava poteka na avtomatiziran način ter začne veljati takoj.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV NA PODLAGI ZAKONITEGA INTERESA
V skladu s Splošno uredbo, lahko upravljalec podatke obdeluje tudi na podlagi zakonitega interesa. Upravljalec si vedno prizadeva, da nad temi interesi vedno prevladajo pravice in svoboščine posameznika oziroma obiskovalca spletne strani. V kolikor ne želite obdelave podatkov oziroma želite izbris ali prekinitev obdelave, nam lahko to sporočite preko elektronske pošte na info@platinum.si


SPLOŠNA STATISTIČNA OBDELAVA
Za namene optimizacije spletne strani, spremljanja pravilnega delovanja spletna strani, analize prodaje, ponovnih nakupov in obnašanja kupcev ter za namene poslovne optimizacije in merjenje poslovne učinkovitosti, uporabljamo orodje za analitiko Google Analytics. Z orodjem spremljamo prodajo po prodajnih kanalih, koliko kupcev opravlja ponovne nakupe ter v kakšni količini in vrednosti, spremljamo odzive na oglaševalske kampanje ter splošne statistične podatke o obisku. Uporabljamo anonimizacijo IP naslova, tako da vaš IP naslov ni nikoli posredovan. Po tem, ko vaš IP naslov postane anonimen, ugotovitev vaše osebe več ni mogoča, tako da Google Analytics nikakor ne more povezati vaše naprave z drugimi Googlovimi podatki.


DOSTOP DO ZGODOVINE NAROČIL IN DRUGIH PODATKOV
Ob vašem klicu ali elektronskem sporočilu, lahko zaposleni pri upravljalcu, v kolikor jim podate vaše osebne podatke ali številko računa oziroma naročila, dostopajo do vaše zgodovine naročil in osebnih podatkov. Na podlagi dostopa vam lahko tako ponudijo boljšo storitev in ponudbo ter efektivno rešitev morebitnih reklamacij.


PRILAGOJENO KOMUNICIRANJE Z OBSTOJEČIMI IN POTENCIALNIMI KUPCI
Prilagojeno komuniciranje (preko e-pošte, obvestil v brskalniku ali družbenih omrežij) uporabljamo za predstavitev ustrezne ponudbe, pošiljanje popustov in drugih vsebin, ki bi vam lahko bile zanimive na podlagi vaših preteklih interakcij z našo spletno stranjo. Za opravljanje tovrstnega komuniciranja uporabljamo vaše demografske podatke (spol, starost in lokacija), zgodovino nakupov (kupljeni izdelki, število nakupov), odzive in oglede izdelkov (odprtje sporočil, kliki na povezave) ter obravnavanje obnašanja in klikanje po spletni strani, ki lahko sproži pošiljanje prilagojenih sporočil.
Pri uporabi prilagojenega komuniciranja nikoli ne ustvarjamo uporabniških profilov, prav tako vas ne profiliramo in se ne posvečamo vašim osebnim podatkom, temveč le izvajamo obdelavo na podlagi večjih skupin, kar onemogoča določljivost vas kot posameznika.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV NA PODLAGI SOGLASJA

Upravljalec lahko obdeluje in zbira vaše osebne podatke, če za to podate soglasje, za namene preverjanja in zagotovitve, da dostopate in uporabljate vaš spletni račun, ki ste ga ustvarili z registracijo na spletni strani, ter za pošiljanje promocijskih sporočil in drugih vsebin preko elektronske pošte, kadar za to ni druge zakonske podlage in ste za to podali izrecno soglasje. Prav tako lahko upravljalec obdeluje in zbira vaše osebne podatke za druge namene, vendar samo v primeru, da ste o teh namenih bili natančno obveščeni in ste podali tudi izrecno soglasje.
V kolikor ne želite obdelave podatkov oziroma želite izbris ali prekinitev obdelave, nam lahko to sporočite preko elektronske pošte na info@platinum.si.


PIŠKOTKI
Zaradi zagotavljanja odlične uporabniške izkušnje in vodenje statistike ter spremljanje delovanja spletne strani, uporabljamo piškotke. Naši analitični piškotki vsebujejo anonimizacijo IP naslova, tako da vaši osebni podatki niso posredovani tretji osebi.
Piškotke lahko nadzorujete in upravljate na različne načine. Pri tem upoštevajte, da lahko odstranjevanje ali blokiranje piškotkov negativno vpliva na vašo uporabniško izkušnjo ter dostopnost do določenih strani naše spletne trgovine.
Večina brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar pa lahko določite ali naj sprejmejo piškotke prek kontrolnika brskalnika, ki jih običajno najdete v meniju »Orodja« ali »Nastavitve« brskalnika. Več informacij o tem, kako spremeniti nastavitve brskalnika ali kako blokirati, upravljati ali filtrirati piškotke, lahko dobite na povezavi: www.allaboutcookies.org.

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV

Upravljalec hrani vaše podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za uresničitev namena, za katerega so bili osebni podatki zbrani in obdelovani. V kolikor poseben zakon predpisuje hranjenje podatkov za določeno obdobje, potem upravljalec obdeluje te podatke v skladu s tem zakonom.
V kolikor ste naročilo oddali, dokončali in blago tudi prevzeli, potem podatke o naročilu hranimo na strežniku 2 leti od prevzema naročila iz vaše strani. V kolikor podate zahtevo za izbris vaših podatkov iz naših podatkovnih baz, lahko podatke izbrišemo že prej, razen podatkov na računu, ki jih v skladu z zakonodajo ni dovoljeno izbrisati in jih mora upravljalec hraniti 5 let.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV NA PODLAGI POGODBE

Z uporabo spletne strani ste seznanjeni, da lahko upravljalec vaše osebne podatke zaupa tudi drugim pogodbenim obdelovalcem, ki lahko podatke obdelujejo izključno v imenu upravljalca ter v mejah upravljalečevega pooblastila. V podjetju sodelujemo z naslednjimi pogodbenimi obdelovalci:
• Ponudnik računovodskega programa in programa za upravljanje odnosov s kupci,
• Računovodski servis,
• Ponudnik pošiljanja elektronskih sporočil (npr. Google Mail, Activecampaign)
• Dostavna služba
Vaša zasebnost nam veliko pomeni, zato upravljalec vaših osebnih podatkov ne bo nikoli posredoval tretjim nepooblaščenim osebam, prav tako upravljalec izbira izključno preverjene pogodbene obdelovalce, ki imajo programsko opremo urejeno skladno s Splošno uredbo.

VAŠE PRAVICE

V skladu s 15., 16., 17., 18., 20. in 21. členom Splošne uredbe, imate pravico do pridobitve informacij o vaših osebnih podatkih, ki so shranjeni pri nas, pravico do popravka in dopolnitve podatkov, pravico do brisanja podatkov, pravico do omejitve obdelave podatkov, pravico do zavrnitve in pravico do prenosljivosti podatkov.
Zahtevo za izpis podatkov, ki jih hranimo, lahko podate preko elektronske pošte na naslov info@platinum.si ali pisno na naslov. Na omenjen elektronski naslov lahko podate tudi zahtevo za izbris ali spremembo podatkov.
Za več informacij o obdelavi podatkov in dodatna vprašanja se na nas lahko obrnete preko prej navedene elektronske pošte ali s pisno zahtevo na prej omenjen naslov podjetja.
Posameznik ima pravico do preklica soglasja, ter do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu RS, Dunajska cesta 22, Ljubljana, 01 230 97 30, gp.ip(at)ip-rs.si

Datum zadnje spremembe obvestila o zasebnosti: 1.1.2020