Nori na

PLATINUM

Najboljša hrana za Pse s Hitro Dostavo - Platinum.si

Kaj moraš vedeti o izbiri prave hrane za tvojega psa

Ko se odločaš o izbiri hrane za tvojega ljubljenčka, je pomembno, da upoštevaš potrebe in zdravje tvojega psa. Prava hrana bo zagotovila vse potrebna hranila, ki so ključna za njegovo dobro počutje.

Pri izbiri hrane za tvojega psa je treba upoštevati več dejavnikov, vključno z njegovo starostjo in zdravstvenim stanjem. Poskrbi, da bo hrana za tvojega ljubljenčka vsebovala vsa potrebna hranila in da bo prilagojena specifičnim potrebam tvojega štirinožnega prijatelja. Pravilna prehrana je temelj za dolgo in zdravo življenje vašega psa.

Kako prepoznati kvalitetno pasjo hrano

Kvalitetna pasja hrana mora vsebovati uravnoteženo mešanico beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov, vitaminov in mineralov. Pomembno je, da prebereš deklaracijo na embalaži in izbereš hrano, ki vsebuje visokokakovostne sestavine.

MESO KOT OSNOVNI VIR BELJAKOVIN

Meso je najbolj naravni in osnovni vir beljakovin za pse, saj zagotavlja esencialne aminokisline, ki so potrebne za zdrav razvoj in vzdrževanje mišične mase. Izberite hrano, ki kot glavno sestavino vsebuje meso, saj to zagotavlja, da tvoj pes prejema kvalitetne beljakovine. PLATINUM zagotavlja, da naša hrana vsebuje vsaj 70% svežega mesa!

ZDRAVE MAŠČOBE IN OGLJIKOVI HIDRATI

Zdrave maščobe in ogljikovi hidrati so ključni za uravnoteženo prehrano tvojega psa. Maščobe zagotavljajo energijo in so pomembne za zdravje kože in sijaj dlake, medtem ko ogljikovi hidrati zagotavljajo potrebno energijo in pomagajo pri prebavi. Izberi hrano, ki vsebuje visokokakovostne vire maščob in ogljikovih hidratov.

VITAMINI, MINERALI IN DODATKI ZA ZDRAVO KOŽO TER DLAKO

Uravnotežena prehrana mora vključevati tudi vitamine, minerale in prehranske dodatke, ki podpirajo zdravo kožo in dlako vašega psa. Elementi, kot so omega-3 maščobne kisline, cink in vitamin E, so ključni za preprečevanje vnetij kože in zagotavljanje sijoče dlake. Izbira prave hrane, ki vključuje te pomembne sestavine, bo pripomogla k splošnemu zdravju in dobremu počutju tvojega psa.

Kako pravilno prebrati deklaracijo na embalaži pasje hrane?

Razumevanje deklaracije na embalaži pasje hrane je ključno za zagotavljanje, da tvoj pes prejema kakovostno prehrano. Bodi pozoren na sestavine in njihov vrstni red, saj so navedene po teži od največje do najmanjše.

Razumevanje sestavin in njihovega vrstnega reda

Da bi zagotovili, da tvoj pes prejema najboljšo možno prehrano, je nujno razumeti pomen vrstnega reda sestavin na deklaracijah hrane za pse. Sestavine so navedene po teži, kar pomeni, da so tiste na začetku seznama prisotne v večjih količinah. Poskrbi, da bodo na vrhu seznama kakovostne sestavine, kot je sveže meso in ne mesna moka. Prav tako bodi pozoren na manjše količine dodatkov, kot so vitamini in minerali, ki so ključni za uravnoteženo prehrano vašega psa.

Prepoznavanje kakovosti beljakovin in dodatkov

Ko prebiraš deklaracijo na embalaži pasje hrane, daj posebno pozornost kakovosti proteinov. Visokokakovostni proteini so ključni za gradnjo in vzdrževanje mišične mase tvojega psa. Dodatki, kot so omega-3 maščobne kisline in antioksidanti, prispevajo k splošnemu zdravju in dobremu počutju tvojega psa, vključno z zdravjem kože in dlake ter podporo imunskemu sistemu. Več o tem, kako prepoznati kvalitetne sestavine lahko prebereš v članku DEKRARACIJA NA PASJI HRANI - NE PUSTI SE PRETENTATI!

TRANSPARENTNOST PRI HRANI ZA PSE IZ FLEISCHSAFTGARUNG

V svetu, kjer je prisotnih polno reklamnih obljub, le stežka ločimo dobro od slabega. Zato smo TÜV SÜD ELAB pooblastili, da našo hrano za pse redno in neodvisno preverja. Preverja se:

  • Naš delež svežega mesa. TÜV SÜD ELAB preverja skladnosti recepta in priprave.
  • Naša izjava (deklaracija). TÜV SÜD ELAB preverja, ali so vse uporabljene sestavine pravilno označene.
  • Mikrobiološka sestava. TÜV SÜD ELAB preverja vsebnost škodljivih snovi, ki bi lahko ogrozile zdravje tvojega najboljšega prijatelja.

Več informacij lahko najdeš na www.elab-analytik.de/platinum-english/

Mnenja naših kupcev

⭐⭐⭐⭐⭐

Vsi 3 moji psi obožujejo to hrano. Diši jim, zelo tekne, prebava po njih je top. Kakce lahko vikamo. 🙃Poleg rednih obrokov imamo Platinum tudi za nagradice pri učenju trikcev.Mini, Joker in Moon pravijo, da je Platinum ZAKON. 🐾🐶
Andreja A.-Preverjen kupec

⭐⭐⭐⭐⭐

Moje ime je Sky. Dokler nisem poizkusil Platinum adult iberico sem jedel samo kuhano in mokro hrano s katero pa sem imel vedno več želodčnih in prebavnih težav…. druge suhe hrane pa nisem niti povohal.Priporočam jo vsem mojim izbirčnim pasjim prijateljem.Jaz jo obožujem in vse moje težave so preteklost.
Dunja L.-Preverjen kupec

⭐⭐⭐⭐⭐

Najboljša hrana! Naši 4 vzrejni psi jo obožujejo, imajo super prebavo, zobe in lepo, bleščečo dlako.
Barbara P.-Preverjen kupec

Briketi ali peleti ali Platinum?

Briketi za pse so priljubljena izbira zaradi njihove praktičnosti in dolgega roka trajanja. Približno 90 % vse suhe hrane za pse je proizvedeno po postopku ekstrudiranja. Sestavine gredo skozi velikanski "vijak", imenovan ekstruder, kjer so izpostavljene visokemu pritisku in vročini. Nato se sestavine posušijo v vroči peči, v premazni mašini pa se briket obda z maščobami in ostalimi dodatki, da bo privabil tvojega psa.
Večina sestavin v briketih se segreje na visoki temperaturi, preden se znajde v vrečki s pasjo hrano. To vpliva na kvaliteto, saj segrevanje uničuje hranilne snovi v pasji hrani. Rezultat ekstrudiranja so briketi z močno porozno strukturo in z veliko zračnih žepov, ki močno absorbirajo tekočino in nabreknejo. Briketi, ki v pasjem želodcu nabreknejo, znatno povečajo možnost za zasuk želodca pri psih.

Hladno stiskana hrana in peleti predstavljajo alternativne načine proizvodnje hrane za pse. Hladno stisnjena hrana se oblikuje v pelete pri temperaturah, nižje od tistih, ki se uporabljajo pri izdelavi briketov. Vendar ker mora biti meso pred nadaljnjo predelavo toplotno obdelano pomeni, da pri večini "hladno stiskanih" hran, ki propagirajo obdelavo pri nizkih temperaturah (npr. 40°C), hrana ne vsebuje svežega mesa, ampak mesno moko.

PLATINUM IN FLEISCHSAFTGARUNG - TO NI NAVADNA PASJA HRANA

Za pripravo PLATINUM suhe hrane uporabljamo postopek FSG (Fleischsaftgarung). Nastal je v kuhinji in ne v industrijski proizvodnji pasje hrane. Metoda temelji na tehnikah, ki jih kuharski mojstri pogosto uporabljajo, da z mesnimi sokovi naredijo meso okusnejše in bolj zdravo. Način priprave pasje hrane po metodi FSG (Fleischsaftgarung) je prilagojen fizičnim potrebam in interesom psa.

Suho hrano za pse po metodi FSG pripravljamo kot v domači kuhinji, z neposrednim kuhanjem svežega mesa pri nizki temperaturi in s tehniko koncentracije mesnih sokov, znano pod imenom edukcija.

Pes je naš najboljši prijatelj in del naše družine (krdela). Za dobro počutje v naši družini je pomembno, da je tudi njegova prehrana na nivoju ostalih družinskih članov. Navsezadnje naš kuža ni le pes, ampak naš družinski član in najboljši prijatelj, zato tudi PLATINUM ni običajna "pasja hrana".

Razlika med suho in mokro hrano za pse

Izbira med suho in mokro hrano za tvojega psa je odvisna od njegovih individualnih potreb in tvojih preferenc. Mokra hrana za pse lahko zagotovi dodatno hidracijo in je pogosto bolj privlačna za pse, medtem ko suha hrana ponuja udobje. Ključno je, da izbereš vrsto hrane, ki nudi vsa potrebna hranila in ustreza specifičnim potrebam tvojega ljubljenčka.

Kaj pa surova pasja hrana?

Surova hrana ali BARF dieta je postala priljubljena med lastniki psov, ki želijo svojim ljubljenčkom ponuditi bolj 'naravno' prehrano. Ta vrsta hrane lahko vsebuje sveže meso, kosti, organo meso in zelenjavo, kar zagotavlja bogat nabor hranil. Vendar je pomembno, da se takšna prehrana uravnoteži in prilagodi individualnim potrebam psa.

Hrana za starejše pse

Starejši psi predstavljajo znaten del psov, ki živijo v naših domovih. S staranjem psa pride do običajnih starostnih sprememb, ki lahko (ali pa ne) vplivajo na izbiro prehrane.
Optimalno stanje pasjega telesa (proporcionalno in mišičasto telo) je glavni dejavnik, ki podpira zdravo staranje psov. Za dosego tega stanje potrebujemo, poleg prilagojene aktivnosti, tudi kvalitetno prehrano s čim bolj naravnimi in lahko prebavljivimi beljakovinami. Dobra novica je, da: zdravi starejši psi ne potrebujejo posebne hrane za "starejše pse", potrebna je samo ustrezna prilagoditev količine hrane!

Najboljša hrana za pasje mladiče: Kako podpreti njihov razvoj

Pomembnost uravnotežene prehrane za mladiče

V obdobju rasti in razvoja je bistvenega pomena, da mladiču nudiš zdravo in uravnoteženo prehrano za mladiče, s čimer boš postavil temelj za zdravo pasje življenje. Več o zdravi prehrani mladička se preberi v članku PREHRANA MLADIČKA IN MLADEGA PSA.

Izbira primerne hrane za mladiče in mlade pse

Mladiči naredijo v enem letu telesni razvoj, za katerega potrebuje človek 15 let. Izredno hitra rast zahteva kvalitetno in uravnoteženo prehrano, da lahko iz začetnega mladička zraste dobro proporcioniran in zdrav odrasel pes. Zato je zelo pomembno, da mladička hranimo z visoko kvalitetno prehrano za mladiče in mlade pse, ki ustreza vsem potrebam hitro rastočega štirinožnega prijatelja.

PLATINUM z naravno hrano za mladiče Puppy Chicken nudi zdrav in uravnotežen obrok, ki pokrije vse mladičeve potrebe. Poseben poudarek in osnova za zdravje tvojega mladiča so kvalitetne sestavine v PLATINUM naravni hrani za pse. Uporabljamo 73 % svežega mesa pri pripravi suhe hrane in 84 % svežega mesa za pripravo mokre pasje hrane, ki je primeren tudi za človeško prehrano. Tako kot njegovi predniki tudi vaš mali hišni volkec potrebuje dnevno količino svežega mesa, da bo zdrav in zadovoljen užival življenje.

Prehod s hrane za mladiče na hrano za odrasle pse

Za male pasme, npr. jazbečar in mops, priporočamo, da od starosti dvanajst mesecev dalje preidete iz hrane PUPPY Chicken na hrano PLATINUM za odrasle pse.
Pri srednje velikih psih, kot so avstralski in borderski ovčar, lahko na hrano za odrasle pse preideš že pri starosti od šestega meseca dalje.
Še posebej velike pasme, kot sta bernardinec in rodezijski grebenar, pa lahko že od starosti štirih mesecev dalje preideta na hrano PLATINUM ADULT.

Če si pred dopolnjenim prvim letom starosti prešel na hrano za odrasle (ADULT) priporočamo, da hraniš psa po priporočilu (tabeli) za hranjenje mladičev, s čimer boš zagotovili zadostno preskrbo s hranilnimi snovmi.

Celovita prehrana za odrasle pse vseh pasem

Celovita prehrana za odrasle pse vseh pasem zajema uravnotežen izbor naravne hrane za pse. Izbira prave prehrane za tvojega psa je ključnega pomena za njegovo dolgo in zdravo življenje. Upoštevaj potrebe tvojega psa glede na njegovo starost, raven aktivnosti in morebitne zdravstvene težave.

Redno spremljanje odziva psa na hrano in po potrebi prilagajanje prehrane bo zagotovilo, da tvoj ljubljenček prejema vse, kar potrebuje za srečno in zdravo življenje ob vaši strani.Izbira prave hrane lahko olajša razumevanje potreb tvojega psa in poznavanje sestave hrane, ki mu jo želiš ponuditi. Naravno prehrano, ki vključuje tako suho hrano za odrasle pse kot mokro hrane za odrasle pse, je najdeš v naši specializirani trgovini za pse platinum.si

Potrebe odraslih psov

Uravnotežena prehrana je temelj za zagotavljanje dolgega in zdravega življenja tvojega psa. Vključevanje raznolike hrane, ki vsebuje vse potrebne hranilne snovi, bo pomagalo ohraniti vašega psa v dobri telesni kondiciji, podpiralo njegovo imunsko funkcijo in prispevalo k splošnemu dobremu počutju. Spremljaj zdravje tvojega psa in se ne boj poiskati nasveta veterinarja, če meniš, da bi bilo treba prilagoditi njegovo prehrano, da bi zadovoljili njegove specifične zdravstvene potrebe.

Opazovanje, kako tvoj pes reagira na določeno vrsto hrane, je ključno za zagotavljanje najboljše možne prehrane. Vsak pes je individuum, zato je morda potrebno nekaj poskusov in napak, da ugotovitš, katera hrana najbolje ustreza njegovim potrebam. Bodi pozoren na morebitne spremembe v telesni teži, koži, dlaki, energiji in splošnem vedenju. Prilagodi prehrano, če opaziš, da določena hrana ne ustreza dobro ali če tvoj pes razvije nove zdravstvene težave. Redni obiski pri veterinarju in skrbno spremljanje zdravja tvojega psa vam bo pomagalo ohranjati njegovo zdravje na optimalni ravni.

Posebnosti v prehranjevanju psov

Uravnavanje telesne teže predebelih in starejših psov

Zdrava telesna teža tvojega psa je ključnega pomena za njegovo dolgo in srečno življenje. Prekomerna telesna teža lahko obremeni kosti in sklepe, zmanjša telesne aktivnosti in oslabi imunski sistem. Vzdrževanje telesne teže tvojega psa zahteva zavedanje o količini in kakovosti hrane, ki jo zaužije, ter redno telesno aktivnost. Pravo ravnotežje med temi elementi lahko pomaga preprečiti nabiranje odvečnih kilogramov in zagotovi, da bo tvoj ljubljenček ostal zdrav in vitalen.

Več o temu, kako preprečiti prekomerno telesno težo lahko najdeš v našem članku: KAKO ZAGOTOVITI ZDRAVO TELESNO TEŽO TVOJEGA LJUBLJENČKA

Izbira hrane za pse z občutljivo prebavo

Občutljiva prebava psa zahteva posebno pozornost pri hranjenju. Izbrati primerno hrano, ki bo hkrati kakovostna in bo psu zagotavljala vse potrebne hranilne snovi, je ključnega pomena.

PLATINUM vsebuje visok delež svežega mesa in drugih visoko kakovostih sestavin in skupaj s pazljivo pripravo omogoča, da hrana v pasjem želodcu ne nabrekne ali fermentira (zmanjša možnost za zasuk želodca).

V primerjavi z običajno suho hrano PLATINUM zagotavlja boljšo prebavljivost in boljši vnos hranil. Prebavljivost beljakovin v mesu, ki je glavna sestavina PLATINUM hrane, znaša kar 98% (pes potrebuje manjšo količino hranepasji organizem je manj obremenjen, posebej jetra in ledvice)

Izbira hrane brez alergenov in vabil za psa

Naravna hrana za psa brez umetnih dodatkov

V svetu, kjer je prisotnih polno reklamnih obljub, le stežka ločimo dobro od slabega. Platinum se je zavezal, da hrana ne vsebuje arom, vabil, ojačevalcev okusa in barvil. To seveda lahko tudi dokažemo, saj smo TÜV SÜD ELAB pooblastili, da preverja vsebnost škodljivih snovi, ki bi lahko ogrozile zdravje tvojega najboljšega prijatelja: www.elab-analytik.de/platinum-english/

Prepoznavanje alergij in prilagoditev prehrane

Če ima tvoj pes posebne prehranske potrebe ali alergije, je izbira prave hrane še toliko bolj pomembna. Hrana brez določenih alergenov, kot so žita, lahko pomagata pri obvladovanju prehranskih občutljivosti. Vse kar moraš vedeti o alergiojah in intoleranci si lahko prebereš v našem članku ALERGIJA IN INTOLERANCA NA HRANO PRI PSIH

Kako izbrati hrano z določeno sestavino v primeru preobčutljivosti

Za pomoč pri izbiri hrane za pse, ki imajo posebne prehranske zahteve lahko uporabiš Platinum svetovalca za izbiro prave hrane.

POGOSTA VPRAŠANJA O HRANI ZA PSE

Eden od ključnih vidikov skrbi za zdravje tvojega psa je zagotavljanje, da prejema ustrezno prehrano. Pogosta vprašanja vključujejo, kako pogosto naj hranite svojega psa, ali so briketi res najboljša izbira za vse pse in ali je mogoče prehrano psa sestavljati doma. Na ta vprašanja ni univerzalnega odgovora, saj so potrebe vsakega psa edinstvene.

ALI SO BRIKETI RES NAJBOLJŠA IZBIRA ZA VSE PSE?

Čeprav so briketi pogosta in priročna izbira za mnoge lastnike, ni nujno, da so najboljša izbira za vsakega psa. Suha hrana za pse, kot so briketi, je sicer cenjena zaradi svoje dolge obstojnosti in enostavnosti hranjenja, vendar je potrebno preveriti njihovo kvaliteto, nekateri psi morda potrebujejo hrano z višjo vsebnostjo vlage zaradi zdravstvenih razlogov ali prehranskih potreb. Pomembno je, da razumeš, da je vir beljakovin v briketih ključnega pomena za zdravje vašega psa. Zato preveri, kako je narejena pasja hrana, ki jo doješ svojemu psu. Preveri, zakaj PLATINUM ni navadna hrana za pse, je HRANA ZA PSE IZ FLEISCHSAFTGARUNG.

Ključno je, da izbiro hrane prilagodiš individualnim potrebam tvojega psa, saj vsak pes potrebuje različna hranila za optimalno zdravje.

KAKO POGOSTO NAJ HRANIM SVOJEGA PSA?

Pogostost hranjenja tvojega psa je odvisna od več dejavnikov, vključno z njegovo starostjo, velikostjo in stopnjo aktivnosti. Na splošno je priporočljivo, da odrasle pse hraniš dvakrat na dan, medtem ko pasje mladiče zaradi hitrejšega metabolizma hraniš pogosteje, do tri ali štirikrat na dan.
Pomembno je spremljati, koliko hrane zaužije tvoj pes, saj prekomerno hranjenje lahko vodi do debelosti, ki prinaša dodatna zdravstvena tveganja. Vedno zagotovi, da ima pes dostop do sveže vode, še posebej če mu nuditš suho pasjo hrano, ki poveča potrebo po hidraciji. Prilagodi količino hrane in pogostost hranjenja glede na potrebe in odzive tvojega psa, da ohranite njegovo optimalno zdravje. Več informacij najdeš tukaj: Hranjenje psa.

ALI JE MOGOČE PASJO HRANO SESTAVITI DOMA?

Sestavljanje domače prehrane za tvojega psa je mogoče, vendar zahteva temeljito razumevanje prehranskih potreb tvojega psa. Doma pripravljena hrana lahko psom zagotovi sveže in raznovrstne obroke, vendar je ključno, da ta hrana vključuje vse potrebne hranilne snovi. Pred začetkom priprave domače prehrane za tvojega psa, je priporočljivo, da se posvetuješ z veterinarjem ali prehranskim strokovnjakom za pse, ki ti lahko pomaga pri načrtovanju uravnoteženih obrokov. Pomembno je upoštevati, da domača hrana za pse mora vsebovati pravilno razmerje beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov, vitaminov in mineralov, da bi zagotovili, da tvoj pes prejme vse potrebne sestavine za zdravo življenje. Poleg tega, če tvoj pes potrebuje posebno dieto zaradi zdravstvenih razlogov, je še toliko bolj pomembno, da se o sestavinah in pripravi hrane posvetuješ s strokovnjakom.

Hitra in brezplačna dostava hrane za pse: Platinum.si

V iskanju idealne hrane za pse, ki bo ustrezala potrebam in zahtevam vsakega psa, je pomembna kvalitena izbira in hitra dostava. Ne glede na pasme, velikost ali starost, je izbira prave hrane ključna za zdravje in dobro počutje tvojega štirinožnega prijatelja. Platinum.si ponuja širok spekter hrane pse, ki je primerna za pse vseh starosti in pasem, hkrati pa zagotavlja, da je vsaka sestavina v hrani skrbno izbrana za optimalno prebavo in podporo zdravju tvojega psa.

Poleg obsežne ponudbe pasje hrane, Platinum.si zagotavlja brezplačno dostavo pri naročilu nad 9€, tako da lahko psu ponudiš vrsti primerno hrano brez dodatnih stroškov prevoza.