Neustavljivo okusno

hvala Freshmeatdryer

Suha hrana za mačke

KAJ JE Freshmeatdryer?

Freshmeatdryer je inovativna metoda, ki je prva omogočila pripravo popolne suhe hrane za mačke iz svežega mesa. Njena posebnost je, da v mačji hrani ohranja naravna mikrohranila in aminokisline iz svežega mesa.
Zato MeatCrisp bolje nadomešča naravni mačji plen kot večina komercialne mačje hrane na trgu in tvoji mački zagotovi uravnoteženo prehrano in več zdravja.

Brez vabil ali ojačevalcev okusa

Hrustljav ugriz in mesnat okus hrane MeatCrisp je posledica priprave po metodi Freshmeatdryer. Ta sveže meso in druge sestavine (ki so pomembne za zdravje mačk) suši pri nizkih temperaturah in ob nenehnem kroženju zraka.
Počasen in enakomeren proces sušenja ohranja naravna hranila, pomembna za zdravje mačke, ter tudi naravni okus mesa. Zato je hrana za mačke MeatCrisp tudi brez vabil ali ojačevalcev okusa slastna in hranljiva.

MeatCrisp je pripravljen izključno iz svežega mesa

Izključno iz svežega mesa

MeatCrisp je pripravljen brez mesne ali živalske moke. Številne raziskave so pokazale, da večina komercialne mačje hrane ne zadovoljuje njihovih potreb po beljakovinah. To se zgodi v primeru, ko mačja hrana vsebuje pretežno beljakovine rastlinskega izvora ali mesno oziroma živalsko moko.
Beljakovine v mesni ali živalski moki so nižje kvalitete kot beljakovine iz svežega mesa, saj so bile pred predelavo v mačjo hrano večkrat izpostavljene visokim temperaturam in tlaku.
Zato imajo te beljakovine v primerjavi s svežim mesom nižjo hranilno vrednost, slabšo prebavljivost in biološko vrednost.
Glavni vir beljakovin v hrani za mačke MeatCrisp je zato izključno sveže meso.

100 % Garancija

Ker verjamem v naše izdelke, ti ob nakupu pripada 30 dnevna garancija vračila denarja.

MAČKAM PRIMERNA HRANA S SVEŽIM MESOM

MAČKAM PRIMERNA

HRANA S SVEŽIM MESOM

Mačke so mesojede živali, kar pomeni, da vsa potrebna hranila črpajo iz svežega mesa in živalskih beljakovin. Poleg tega je mačji metabolizem zasnovan tako, da vso energijo proizvaja iz zaužitih beljakovin. To pomeni, da mora biti meso glavna sestavina mačje hrane. Kot mesojedci so mačke odvisne od visoke vsebnosti beljakovin v njihovi prehrani in jih tudi izredno dobro presnavljajo. Zato se v PLATINUM-u že od samega začetka zanašamo na sveže meso. Prav tako nam inovativni postopek priprave dopušča, da v svežem mesu ohranimo vsa pomembna hranila in zagotovimo visok delež mišičnega mesa v mačji hrani.
Ker mačke v naravi včasih pojedo cel ulovljen plen, s tem zaužijejo tudi sestavine iz prehrane plena (trave, zelišča, žita, zelenjavo in sadje), kar pozitivno vpliva na njihovo prebavo. Tudi to je nekaj, kar smo pri sestavi naše mačje hrane skrbno upoštevali.

HRANA ZA MAČKE PO METODI FRESHMEATDRYER

S segrevanjem se povečuje prebavljivost mesa. Kot so ugotovili znanstveniki z univerze Harvard, se lahko toplotno denaturirane beljakovine prebavijo hitreje kot surovo meso, kar velja tako za ljudi kot živali. Prav tako segrevanje mesa uniči vse morebitno prisotne patogene (klice in bakterije) in tako zmanjša porabljanje telesne energije za boj proti okužbam.

Priprava mačje hrane po metodi Freshmeatdryer omogoča pripravo polnovredne mačje hrane iz svežega mesa, ki odstopa od komercialne mačje hrane na trgu. Naša mačja hrana se pripravlja pri nizkih temperaturah, s čimer se v hrani ohranijo vsa dragocena naravna hranila in aminokisline, ki jih mačke potrebujejo za svoje zdravje. Ker kot glavni vir beljakovin uporabljamo visok delež svežega mesa, je v naši mačji hrani vsebnost beljakovin veliko višja kot pri hranah, ki so po večini narejene iz živalske moke, mesne moke ali rastlinskih beljakovin. Prav tako se zaradi posebnega postopka priprave v naši mačji hrani ohrani naravni okus mesa, ki ga mačke še kako obožujejo. To so nekatere izmed lastnosti, po katerih se hrana za mačke po metodi Freshmeatdryer razlikujejo od običajne mačje hrane.

INDUSTRIJSKA SUHA MAČJA HRANA

Suha mačja hrana je večinoma narejena z ekstrudiranjem ali stiskanjem.

Ekstrudirana suha mačja hrana

Suha mačja hrana po postopku ekstrudiranja nastane tako, da gredo vse sestavine najprej skozi velikanski "vijak", imenovan ekstruder, kjer so izpostavljene visokemu pritisku in vročini. Nato se sestavine posušijo v vroči peči, v premazni mašini pa se briket obda z maščobami in ostalimi dodatki. Številne ekstrudirane suhe mačje hrane kot glavni vir beljakovin ne uporabljajo svežega mesa, saj lahko zaradi značilnosti postopka priprave ekstrudirana hrana vsebuje le približno 25 % svežega mesa. Razlog je v tem, da ekstruder za suho hrano ne more učinkovito predelati več svežega mesa, ne da bi briketi suhe hrane ne koncu razpadli. Kot glavni vir beljakovin v ekstrudirani suhi hrani za mačke se zato večinoma uporablja mesna moka.

Hladno stiskana suha mačja hrana

Hladno stiskana suha hrana za mačke se proizvaja na podoben način kot peletirana (v pelete stisnjena) hrana za tovarniško kmetijstvo. Zato so na primer peleti suhe hrane za govedo ali prašiče zelo podobni hladno stiskanim peletom suhe hrane za mačke. Vendar pa se hladno stiskan suha hrana za mačke stiska samo iz mok, kot so koruzna moka, riževa moka, moka iz vampov, kostna moka in mesna moka. Zato se bo hladno stiskana suha hrana za mačke, če jo za eno uro postavimo v kozarec vode, ponovno razpadla v moko. Tudi trditev "hladno stiskana" suha hrana za mačke ni povsem pravilna, saj tovrstna hrana vsebuje tudi živalske sestavine (kot so moka iz vampov, kostna moka ali mesna moka), ki so bile pred postopkom hladnega stiskanja že obdelane pri visokih temperaturah in visokem tlaku.

Pečena suha mačja hrana

Pečena suha hrana za mačke se lahko v veliki meri pripravi iz svežega mesa. Vendar pa se sestavine pri pečenju segrevaju dalj časa kot pri postopku ekstrudiranja.

PREDNOSTI HRANE ZA MAČKE PO METODI FRESHMEATDRYER

Mačja hrana po metodi Freshmeatdryer vsebuje številne dragocene lastnosti, ki koristijo mačjemu zdravju. Naša mačja hrana je pripravljena izključno iz svežega mesa, popolnoma brez mese ali živalske moke (ki jo pogosto najdemo v komercialni suhi hrani za mačke). Prav tako ne vsebuje žit, ki "vsebujejo" gluten. Zato našo mačjo hrano odlikujejo visoka vsebnost beljakovin, hranljivost in lahka prebavljivost.

Poleg tega v našo mačjo hrano ne dodajamo arom ali vabil, kot je recimo mačja meta. Tudi brez tega je naša mačja hrana izredno privlačna tudi za bolj izbirčne mačke z visokimi kriteriji. Razlog je v tem, da zavoljo posebnega postopka priprave, v mačji hrani ostanejo hranilno bogat mesni sok in mesne maščobe, ki so glavni nosilni omamnega mesnega okusa.

Tavrin je kot esencialna aminokislina pomembna sestavina mačje prehrane. Ker mačke tavrina ne morejo proizvajati same, ga lahko zaužijejo samo s hrano. Zato naša suha mačja hrana vsebuje optimalno količino tavrina in je optimalno prilagojena naravnim mačjim potrebam.