Halloween po pasje

Halloween po pasje

navodilo za izdelavo pasje buče

Halloween po pasje

Noč čarovnic (angleški izraz je Halloween) je praznik, ki ga predvsem v Zahodnem svetu obeležujejo v noči iz 31. oktobra na 1. november. Slavi se predvsem v angleško govorečem svetu, vedno bolj priljubljen pa postaja tudi pri nas. Zelo priljubljen običaj za noč čarovnic je izrezovanje buč, v katere se potem vstavi sveča.

Halloween po pasje - predloge in navodilo za izdelavo pasje buče

OK, pa se lotimo izdelave naše heloween po pasje buče. Prvo izberite bučo, ki je dovolj velika za vaš izbran motiv. Za izdelavo potrebujete kuhinjske pripomočke, kot je zajemalka za sladoled, žlica in nož. Pred pričetkom z vlažno krpo odstranite umazanijo iz buče.

Navodilo za izdelavo buče  - Halloween po pasje:

Majhen namig: namesto kuhinjskih pripomočkov lahko uporabite posebna orodja, ki jih lahko naročite preko interneta. Ta omogočajo lažjo izdelavo bolj zahtevnih motivov.

Izrežemo vrh: z nožem obrežemo celoten krog pod kotom 45 stopinj. Za rezanje uporabite dolg, koničast nož. Pazite, da boste rezali pod kotom, saj vam lahko v nasprotnem nož obtiči. Bodite previdni, da vam nož ne zdrsne!

Odstranimo vlakna in semena iz buče. To lahko storimo z roko ali žlico. Bodite pozorni, da ostane stena buče debela vsaj 2 cm.

Izberite eno od spodnjih Heloween po pasje brezplačnih predlog in jo natisnite. Nato črte obrežite z škarjami in z lepilnim trakom predlogo nalepite na bučo. Z vodoodpornim pisalom prerišite izbrano predlogo na bučo in odstranite predlogo. Ostane vam samo še izrez po označenih črtah. Za to potrebujete oster nož, primeren je tudi "olfa" nož.

Na koncu postavite v bučo svečo in vaša jesenska dekoracija Heloween po pasje je končana! Da bi svečo obvarovali pred vetrom, jo lahko postavite v prazen kozarec (in podobno) ali pa uporabite LED svečo.

Vse spodnje predloge si lahko v PDF datoteki prenesete na vaš računalnik. Povezava je tukaj:

>> Predloga za pasje buče <<