Zobni kamen pri psih in mačkah

Zobni kamen

... je živalski problem

Zobni kamen pri psih in mačkah

Zobni kamen pri psih in mačkah je proces, ki prizadene skoraj vse pse. Posledice niso samo bolečine med prehranjevanjem in s tem povezana izguba apetita ali izguba zob.
Zobni kamen predstavlja tudi resno grožnjo za telo in imunski sistem, s tem pa veliko tveganje za zdravje tvojega ljubljenčka.

Zobni kamen

Zobni kamen prepoznamo po rjavo-rumeni barvi in je zelo trd – ne da se ga odstraniti s praskanjem ali drgnjenjem. Zobni kamen lahko nastane tudi na notranji strani zobovja in ga običajno spremlja slab zadah.

Zobni kamen
Zobni kamen

Zobni kamen je mineraliziran plak, ki se najprej nalaga na zobeh kot nekakšen biofilm, sestavljen iz sline, ostankov hrane in bakterij (1). Če zobnih oblog ne odstranimo, se obloge strdijo v zobni kamen (2) (3).
Zobni kamen sam po sebi ne privede do vnetja dlesni, ampak se na “grobo” površino zoba sprimejo bakterije (4).

Od česa je odvisna količina zobnega kamna?
  • Pasme – manjši so psi, večja je možnost za nastanek zobnega kamna.
  • Prehrana.
  • Splošni dejavniki, kot so količina sline, bakterijska sestava ustne flore, dedna nagnjenost...ipd.
  • Pomanjkljiva ustna higiena.
zobni kamen pod mikroskopom

Zobni kamen pri psu z 6.000x povečavo - porozni zobni kamen (obarvan modro) ponuja bakterijam (obarvane zeleno in vijolično) optimalno strukturo za razvoj.

Ni zobnih oblog, ni zobnega kamna!

Posledica zobnega kamna so boleče in vnete dlesni ter nastanek paradontoze (parodontalna bolezen), kar lahko privede do izgube zob. Če nastanek zobnega kamna ne preprečimo oz. ga pravočasno ne odstranimo, lahko to naredi le veterinar. Pri tem mora živali uspavati, torej je pod narkozo. S tem spravimo našega ljubljenčka v določen riziko (tveganje).

Preden stanje doseže to stopnjo, preizkusi OralClean+Care za pse in mačke.
Zahvaljujoč OralClean+Care izdelkom lahko svojemu ljubljenčku prihraniš anestezijo, ki je vključena v odstranjevanje zobnega kamna. Vsi anestetiki močno obremenjujejo telo.

Učinkovito odstranjevanje zobnega kamna

Učinkovit in obenem nežen - v domači medicine se semena Citrusov uporabljajo kot proti bakterijsko sredstvo. Ta naravna sestavina v OralClean+Care v kombinaciji z rastlinskimi eteričnimi olji čisti zobe tako, da počasi raztopi bakterijski film in nežno odstrani zobne obloge.
Dragocene sestavine prodrejo do globine obzobnih žepov ter delujejo protivnetno in protibolečinsko.

Vse sestavine v OralClean+Care so 100-odstotno naravne in izpolnjujejo vse zahteve glede varnosti hrane.

Samo najboljše za tvojega ljubljenčka

OralClean+Care ne vsebuje kislin, saj kisline ne bi odstranile le zobnega kamna, ampak bi načele tudi zobe in zobno sklenino. Vsebuje samo ekstrakt Citrusa in izvlečke rastlinskih olj.
Tudi delež alkohola, ki ga vsebuje odmerek, je tako majhen, da ni nobene nevarnosti za pse ali mačke. Proizvod je tako varen tudi za bolne živali. Alkoholu se ni mogoče v celoti odpovedati, saj ta služi kot nosilec aktivne snovi. Vendar je delež alkohola zelo nizek in je primerljiv z zdravil, ki so primerna za otroke.

video oral clean+care
Kako uporabljati

Oral Clean+care

izdelke pri Psih in Mačkah

Zaženi
MNENJA NAŠIH KUPCEV
MNENJA NAŠIH KUPCEV
Uporabljamo skoraj 1 mesec. Se pozna razlika. Zobni kamen se je zacel luscit stran. Tyson se sicer upira mazanju zobk, mu okus ocitno ni po godu, ampak me kej prevec ne gane 😂
— Tina I.
MNENJA NAŠIH KUPCEV
OralClean uporaba je enostavna za nanašanje in prijetnega okusa. Zadah iz gobčka je izginil in zobki so bolj beli. Odličen gel za naše štirinožce.
— Igor C.