Naravna nega kože za pse in mačke

Naravna Nega kože

Za Pse in Mačke

Nega kože za pse in mačke

Najpogostejši vzrok za obisk veterinarja predstavljajo najrazličnejše pasje rane.
Kot njihovi lastniki jim lahko pomagamo, da gredo skozi proces celjenja učinkoviteje, hitreje in predvsem brez zapletov!

Površinske rane

Psi in mačke se po naravi radi igrajo, se pretepajo in tečejo – kar se pogosto zaključi z raznoraznimi poškodbami.

Tako kot pri nas ljudeh, so rane del vsakodnevnega življenja živali: pasje odrgnine zaradi igre z drugimi psi, praske od vej in trnjev zaradi sprehoda skozi gosto poraščena območja ali ureznine zaradi razbitega stekla.
Še posebej pa so za naše ljubljenčke boleče opekline, ko se njihove mehke majhne šapice ne morejo upreti teku čez vroč beton!

Površinske rane, ki močno ne krvavijo, lahko oskrbimo sami:

  • rano speremo pod tekočo vodo, da odstranimo umazanijo.
  • Rano razkužimo s primernimi razkužili za rane, npr. fiziološka raztopina, jodova raztopina ...
  • Na rano nanesemo mazilo ali sprej, ki rano zaščiti in pomaga k hitrejšemu celjenju.

Za nego površinskih ran in opeklin lahko uporabiš zdravilni balzam PLATINUM SkinCare, ki spodbuja Naravni proces celjenja, deluje antibakterijsko, lajša vnetja in bolečine.

Okužba kože – ko se rana ne celi

Sveže krvave pasje rane so za nas, lastnike, najprej velik šok. A dokler je rana zgolj površinska, kot je večina odrgnin, so naše skrbi po navadi neutemeljene – takšne rane pogosto izgledajo slabše kot v resnici so.

Prav nasprotno pa so najmanjše rane tiste, ki za seboj pustijo največjo škodo – kot so vbodi trnja, ugrizi klopov ali bolh, manjše ugrizne rane pri "pretepih" ipd.
Takšne rane se zelo hitro okužijo in razširijo na večji del kože ter za seboj pustijo rane, ki se nočejo zaceliti in postanejo kronične.

"Vroča točka" ali "Pyoderma". Velik problem lahko nastane pri prekomernem lizanje srbečih predelov. Po navadi je to na začetku majhna rana, ki čez noč postane velika kožna okužba napolnjena z gnojem, ki je znana pod imenom »Pyoderma« ali, bolj pogosto, kot »vroča točka«. Ta najpogosteje prizadene pse z gostim krznom in podlanko, pri katerih se koža ne posuši tako zlahka.

Nasvet: velike ali majhne poškodbe in kožne okužbe je navadno zelo težko opaziti pod gostim kožuhom. Zato je izredno pomembno, da krzno svojih kosmatincev redno pregleduješ. Tako boš začetek okužbe prepoznal po rdečici, oteklini ali po iztisnih ranah.
Da bodo kožne okužbe uspešno preprečene, je potrebno vse rane – tako majhne kot velike – nemudoma oskrbeti! Če boš v dvomu ali gre za okužbo ali ne, se raje posvetuj z veterinarjem in skupaj z njim izključi možnost resnih okužb ali hudih poškodb!

Pomembno: zdravilni balzam SkinCare ne sme manjkati v nobeni domači pasji ali mačji lekarni. Vsebuje Naravne sestavine za hitrejše celjenje in zdravega kosmatinca. Prav tako spodbuja naravni proces celjenja ran in tvojemu kosmatincu prihrani bolečine in srbenje.

MNENJA NAŠIH KUPCEV
MNENJA NAŠIH KUPCEV
Ob vnetju koze petih prstkov, ki se je ob uporabljanju “medicinskih” krem dolgo casa obnavljala, na novo razpokala itd.. smo koncno nasli tole superskin kremico, ki je ta problem resila manj kot v enem tednu rednega nanasanja. Super se obnese tudi zdaj v tem vrocinskem obdobju. ...
— Amanda B.
MNENJA NAŠIH KUPCEV
Super izdelek, blazinice tačk so praktično zaceljene...prej vudne razpoke od hoje po skalah...
— Nina B.