Suha hrana za pse

Žvečljivo mehka

Kuhana v lastnem mesnem soku

Naravna suha hrana za pse, pripravljena s Fleischsaftgarung

Za pripravo naše suhe hrane uporabljamo FSG (Fleischsaftgarung). Nastal je v kuhinji in ne v industrijski proizvodnji pasje hrane. Metoda temelji na tehnikah, ki jih kuharski mojstri pogosto uporabljajo, da z mesnimi sokovi naredijo meso okusnejše in bolj zdravo.
Način priprave pasje hrane po metodi FSG (Fleischsaftgarung) je prilagojen fizičnim potrebam in interesom psa.

Suho hrano za pse po metodi FSG pripravljamo kot v domači kuhinji, z neposrednim kuhanjem svežega mesa pri nizki temperaturi in s tehniko koncentracije mesnih sokov, znano pod imenom redukcija.

Hranljiva hrana za pse

Posebej hranljiva

Fleischsaftgarung (FSG) ohranja biološko pomembna hranila v naši suhi hrani. To je zaradi:

 • hranljivih mesnih sokov iz svežega mesa,
 • nizke temperature kuhanja,
 • dodajanja hladno stiskanih olj po ohlajanju in pri sobni temperaturi.
Prava poslastica za tvojega psa

Slastna mesna poslastica

Fleischsaftgarung je slasten grižljaj za tvojega psa, popolnoma brez vabil, arom, barvil ali ojačevalcev okusa. To je zaradi:

 • Nizke temperature kuhanja. Tako ohranimo aromo in okus naravnih maščob v svežem mesu.
 • Redukcije. Tehnika priprave hrane, ki se uporablja v Fleischsaftgarungu, je znana mnogim kuharjem. Nežno kuhanje zmanjšuje vsebnost vlage v mesnih sokovih, zaradi česar je naraven okus mesa bolj intenziven in aromatičen.
Mehka in žvečljiva hrana

Mehka, a žvečljiva

Redukcija je tehnika, ki se pri kuhanju uporablja že leta in jo uporabljamo tudi v Fleischsaftgarung (FSG). Redukcija okrepi naravne okuse in jih zgosti, zato je naša hrana mehka in žvečljiva.

Naravni sok iz svežega mesa in poseben postopek priprave Fleischsaftgarung poskrbita, da je PLATINUM okusna, mehka in žvečljiva suha hrana za pse.

nerazredčena hrana za pse

Zelo prebavljiva

Fleischsaftgarung (FSG) naredi našo suho hrano zelo prebavljivo. To je posledica velike količine svežega mesa, ki omogoča kuhanje v mesnem soku.

Pasji prebavni sistem je zasnovan za uživanje mesa. To pomeni, da psi hitreje in bolj učinkovito prebavijo meso kot ljudje. Zato je suha hrana, pripravljena s Fleischsaftgarung (FSG) lahko prebavljiva in učinkovito izkoriščena. Posledično so iztrebki majhni, stabilne oblike in nimajo neprijetnega vonja, tekstura blata pa vašemu psu olajša iztrebljanje.

brez napihnjenosti

Brez napihnjenosti

Suha hrana iz mesnega soka ne nabrekne v pasjem želodcu, zato pes po obroku ne čuti napihnjenosti, ki se pojavi pri običajni (komercialni) suhi hrani za pse. To ima številne pozitivne učinke na življenje tvojega psa:

 • Brez napihnjenosti. Ni oteklega trebuha po jedi.
 • Manjša možnost zasuka želodca. Hrana v želodcu ne nabrekne ali fermentira.
 • Krajši počitek po jedi. Pes je po obroku manj utrujen in zaspan.
vsebuje manj ogljikovih hidratov

manj ogljikovih hidratov

Suha hrana Fleischsaftgarung (FSG) vsebuje le tolikšen delež ogljikovih hidratov, ki je potreben za zdravje tvojega psa in ne vsebuje glutena, pšenice, soje ali GSO. Preveč ogljikovih hidratov upočasni prebavo in je pogosto vzrok za nastanek zobnega kamna.

 • lažja prebava,
 • manj možnosti za nastanek zobnega kamna

Na ravni človeške hrane

Metoda priprave suhe hrane FSG povzdigne hrano za pse na nivo človeške hrane. Na prvi pogled se za nekatere lastnike psov to sliši kot pretiravanje, ampak a ni pes naš najboljši prijatelj in del naše družine (krdela)?

Za dobro počutje v naši družini je pomembno, da je tudi njegova prehrana na nivoju ostalih družinskih članov.
Izvor hišnega psa sega 15.000 let nazaj. Danes je gozd za psa zabaven, ne pa alternativa za življenje. Družina je v celoti nadomestila krdelo. V preteklosti je na zdravo počutje psa vplival položaj v krdelu, danes pa nanj vpliva njegov položaj v družini.

Zato mora biti tudi prehrana na enaki ravni kot človeška in prilagojena njegovim potrebam.

FSG za zaščito zdravja psov

V svetu, kjer je prisotnih polno reklamnih obljub, le stežka ločimo dobro od slabega. Zato smo TÜV SÜD ELAB (sedaj ELAB Analytik GmbH) pooblastili, da našo hrano za pse redno in neodvisno preverja. Preverja se:

 • Naš delež svežega mesa. Preverja se skladnost recepta in priprave.
 • Naša izjava (deklaracija). Preverja se, ali so vse uporabljene sestavine pravilno označene.
 • Mikrobiološka sestava. Preverja se vsebnost škodljivih snovi, ki bi lahko ogrozile zdravje tvojega najboljšega prijatelja.