Mokra hrana za pse

Fleischsaftgarung

- enaka kvaliteta hrane za pse in ljudi

Mokra hrana za pse: Vodič do najboljše izbire za tvojega ljubljenčka

Ko se odločaš za prehrano tvojega psa, je pomembno, da razumeš prednosti, ki jih prinaša mokra hrana za pse. Ne le, da mnogi psi preferirajo sočnost in teksturo mokre hrane pred briketi, temveč lahko mokra hrana za pse ponudi tudi boljšo hidracijo in je lahko lažje prebavljiva. Izbor prave mokre hrane za tvojega psa lahko pomeni razliko med zadovoljnim ljubljenčkom in tistim, ki se sooča s prehranskimi izzivi.

Zavedati se moraš, da vse mokre hrane za pse niso enake. Kvaliteta, sestavine in prehranska vrednost se lahko močno razlikujejo med različnimi znamkami in vrstami mokre hrane. Da bi zagotovil, da tvoj pes prejema vse potrebne hranilne snovi, je bistveno izbrati mokro hrano, ki zadovoljuje potrebe tvojega psa.

PLATINUM uporablja za pripravo mokre hrane postopek FSG (Fleischsaftgarung). Nastal je v kuhinji in ne v industrijski proizvodnji pasje hrane. Metoda temelji na tehnikah, ki jih kuharski mojstri pogosto uporabljajo, da z mesnimi sokovi naredijo meso okusnejše in bolj zdravo. Način priprave pasje hrane po metodi FSG (Fleischsaftgarung) je prilagojen fizičnim potrebam in interesom psa.

Mokro hrano za pse po metodi FSG pripravljamo kot v domači kuhinji, s kuhanjem svežega mesa v lastnem mesnem soku. Postopek priprave mokre hrane temelji na tehniki hitrega kuhanja. Da bi to dosegli, sveže meso kuhamo neposredno v Tetra Recart® embalaži, ki edina omogoča, da temperatura kuhanja hitreje doseže sveže meso na sredini, kot pa bi ga v okrogli pločevinki.

Hranljiva mokra hrana za pse

Posebej hranljiva

Fleischsaftgarung (FSG) ohranja biološko pomembna hranila v naši mokri hrani. To je zaradi:

 • hranljivih mesnih sokov v svežem mesu, 
 • krajšega čas kuhanja v primerjavi z običajno mokro hrano v pločevinkah,
 • dejstva, da mesni sokovi niso razredčeni (ne dodajamo vode).
Prava poslastica za tvojega psa

Slastna mesna poslastica

Fleischsaftgarung je slasten grižljaj za tvojega psa, popolnoma brez vabil, arom, barvil ali ojačevalcev okusa. To je zaradi:

 • Svežega mesa (mišično meso, brez drobovine), ki se kuha v čisti obliki v lastnem mesnem soku. To pomeni, da vode ne dodajamo!
 • Tehnike hitrega in nežnega kuhanja v Tetra Recart® embalaži, ki zagotavlja, da se sočna aroma in okus med kuhanjem ne izgubijo, kot se to pogosto dogaja pri kuhanju v pločevinkah.

Zakaj izbrati mokro hrano za tvojega psa?

Izbira mokre hrane za tvojega psa ponuja več prednosti. Mnogi strokovnjaki za prehrano psov priporočajo mokro hrano kot del uravnotežene diete, saj lahko zagotovi dodatno hidracijo in je pogosto bolj privlačna za pse, kar je še posebej koristno za izbirčne jedce. PLATINUM ponuja mokro hrano, ki je obogatena z visokokakovostnimi beljakovinami, bistvenimi maščobami in vitamini, kar zagotavlja, da vaš pes prejme vse potrebno za zdravo življenje.

Prednosti mokre pasje hrane nad suho hrano

Mokra hrana ima večno vsebnost vlage, kar je ključnega pomena za vzdrževanje dobre hidracije tvojega psa, še posebej v vročih poletnih mesecih. Poleg tega mokra hrana pogosto vsebuje več svežega mesa in manj konzervansov v primerjavi s suho hrano, kar pomeni, da je lahko bolj okusna in prebavljiva za tvojega psa. Ta vrsta prehrane lahko pomaga tudi pri ohranjanju zdrave teže, saj je mokra hrana običajno manj kalorična, a hkrati zagotavlja občutek sitosti.

Mokra hrana za pse in posebne prehranske potrebe

Vaš pes ima edinstvene prehranske potrebe, ki se razlikujejo glede na starost in raven aktivnosti. Mokra hrana za pse je primerna za starejše pse, ki zaradi slabih zob težko žvečijo brikete. Prav tako je primerna za pse, ki so nagnjeni k debelosti, saj zaradi nižje kalorične vrednosti hrane lažje vzdržujemo njihovo težo. In seveda je primerna za izbirčneže, saj je hrana zaradi intenzivnejšega vonja in okusa bolj mamljiva kot suha hrana.

Kako mokra hrana vpliva na prebavo in hidracijo psa

Mokra hrana je zaradi večje vsebnosti vlage odlična za spodbujanje hidracije in lahko prispeva k boljši prebavi, še posebej pri pasjih mladičih, ki se še prilagajajo trdni hrani. Pravilna hidracija je ključna za podporo zdravju ledvic in urinarnega trakta, mokra hrana pa zaradi svoje sestave pomaga pri izpolnjevanju teh potreb tvojega psa.

Hranljiva hrana za pse

Zelo prebavljivo

Fleischsaftgarung (FSG) naredi našo mokro hrano zelo prebavljivo in hranljivo. To je posledica velike količine svežega mesa, ki omogoča kuhanje v mesnem soku.

Pasji prebavni sistem je zasnovan za uživanje mesa. To pomeni, da psi hitreje in bolj učinkovito prebavijo meso kot ljudje. Zato je mokra hrana, pripravljena s Fleischsaftgarung (FSG) lahko prebavljiva in učinkovito izkoriščena. Posledično so iztrebki majhni, stabilne oblike in nimajo neprijetnega vonja, tekstura blata pa vašemu psu olajša iztrebljanje.

nerazredčena hrana za pse

Nerazredčeno

Pri Fleischsaftgarung (FSG) se sveže meso kuha samo v lastnem mesnem soku, brez dodane vode, zato je hrana popolnoma nerazredčena.
Zaradi visoke hranilne vrednosti mesa in mesnih sokov se zmanjša (količinsko) potreben vnos hrane, kar vpliva na manjšo obremenjenost želodca in prebavnega sistema ter pozitivno na dolgoročno zdravje tvojega psa.
V praksi to pomeni: Vsak 375-gramski paket PLATINUM MENU je po hranilni vrednosti enakovreden 800-gramski pločevinki tradicionalne mokre hrane za pse. Plačaš manj, dobiš več!

vsebuje manj ogljikovih hidratov

Manj ogljikovih hidratov

Mokra hrana Fleischsaftgarung (FSG) vsebuje le tolikšen delež ogljikovih hidratov, ki je potreben za zdravje tvojega psa in ne vsebuje glutena, pšenice, soje ali GSO. Preveč ogljikovih hidratov upočasni prebavo in je pogosto vzrok za nastanek zobnega kamna.

 • lažja prebava,
 • manj možnosti za nastanek zobnega kamna.

Prilagoditev količine mokre hrane potrebam tvojega psa

Razumevanje, koliko mokre hrane naj tvoj pes zaužije, je bistvenega pomena za njegovo zdravje. Količina hrane se razlikuje glede na starost, velikost, raven aktivnosti in zdravstveno stanje psa. Pravilna količina mokre hrane bo zagotovila, da vaš pes prejme vse potrebne hranilne snovi, ne da bi pri tem prišlo do prekomerne telesne teže ali pomanjkanja hranil.

Koliko mokre hrane naj dobi moj pes?

Ugotavljanje prave količine mokre hrane za tvojega psa zahteva poznavanje njegovih specifičnih potreb. Vodilo je lahko navodilo proizvajalca na embalaži. Splošno pravilo je, da se količina hrane prilagaja glede na telesno težo psa, pri čemer je treba upoštevati ravnotežje med mokro hrano in suho hrano, če ju kombinirate.

Uravnoteženje mokre in suhe hrane

Kombiniranje mokre hrane in suhe hrane tvojemu vašemu psu zagotovi raznoliko prehrano ter uravnotežen vnos hranil. Mokra hrana je običajno bolj privlačna za pse, saj ima močnejši vonj in okus.
Če želite psu nuditi malo razvajanja in raznolikosti, lahko enostavno preklapljate med vsemi vrstami PLATINUM hrane. Tu ni pomembno, ali mu date mokro hrano zjutraj in suho hrano zvečer ali obratno.

Nasveti za hranjenje izbirčnih psov

Za izbirčne pse je lahko uvedba mokre hrane v njihovo prehrano dober način, da jih spodbudiš k rednemu hranjenju. Mokra hrana je zaradi intenzivnejšega vonja in okusa bolj mamljiva kot suha hrana. Poskusiš lahko z različnimi okusi in teksturami, da ugotoviš, kaj tvoj pes najraje je'. Pomembno je tudi, da hrano postrežeš na pravilen način, da ohraniš njeno svežino in okus.

Na ravni človeške hrane

Metoda priprave hrane FSG povzdigne hrano za pse na nivo človeške hrane. Na prvi pogled se za nekatere lastnike psov to sliši kot pretiravanje, ampak a ni pes naš najboljši prijatelj in del naše družine (krdela)?

Za dobro počutje v naši družini je pomembno, da je tudi njegova prehrana na nivoju ostalih družinskih članov.
Izvor hišnega psa sega 15.000 let nazaj. Danes je gozd za psa zabaven, ne pa alternativa za življenje. Družina je v celoti nadomestila krdelo. V preteklosti je na zdravo počutje psa vplival položaj v krdelu, danes pa nanj vpliva njegov položaj v družini.

Zato mora biti tudi prehrana na enaki ravni kot človeška in prilagojena njegovim potrebam.

ne maram pločevink!

Stran s pločevinko

Kratek čas kuhanja je mogoč zaradi posebne oblike Tetra Recart® pakiranja, kjer optimalna temperatura kuhanja hitreje doseže sveže meso na sredini, kot ga doseže v okrogli pločevinki. Zato se pasja hrana v pločevinkah segreva dalj časa, kar pomeni, da je hrana ob robu pogosto prekuhana, kar ima negativni vpliv na hranilne snovi in okus.

 • okolju prijazna embalaža,
 • prihranek prostora,
 • enostavna uporaba.

Vaš pes zasluži najboljše: kako izbrati pravo mokro hrano

Izbira prave mokre hrane za tvojega psa je ključnega pomena za njegovo zdravje in dobro počutje. Pri izbiri hrane bodi pozoren na kakovostne sestavine, kot je sveže meso. Prav tako preveri prisotnost naravnih sestavin in se izogibaj umetnim dodatkom.

Upoštevanje individualnih potreb vašega psa

Pri izbiri mokre hrane za tvojega psa je pomembno upoštevati njegove individualne potrebe, kot so starost, raven aktivnosti in morebitne zdravstvene težave. Izberi hrano, ki je posebej zasnovana za podporo zdravju in dobro počutju tvojega psa, in bodi pozoren na naravne sestavine, ki podpirajo njegovo splošno dobrobit. Prilagajanje prehrane tvojega psa njegovim specifičnim potrebam je ključ do dolgega in zdravega življenja.

FSG za zaščito zdravja psov

V svetu, kjer je prisotnih polno reklamnih obljub, le stežka ločimo dobro od slabega. Zato smo TÜV SÜD ELAB (sedaj ELAB Analytik GmbH) pooblastili, da našo hrano za pse redno in neodvisno preverja. Preverja se:

 • Naš delež svežega mesa. Preverja se skladnost recepta in priprave.
 • Naša izjava (deklaracija). Preverja se, ali so vse uporabljene sestavine pravilno označene.
 • Mikrobiološka sestava. Preverja se vsebnost škodljivih snovi, ki bi lahko ogrozile zdravje tvojega najboljšega prijatelja.

Raziskovanje in branje etiket

Pravilna izbira mokre hrane za tvojega psa se začne z natančnim preučevanjem etiket. Poišči hrano, ki vsebuje kakovostno meso kot glavno sestavino, bogato z maščobnimi kislinami, ki so ključne za zdravo kožo in dlako. Beljakovine iz svežega mesa imajo najboljšo prebavljivost in biološko vrednost, kar je ključno za zdravega in veselega psa. Vitamini in minerali, pridobljeni iz naravnih virov, zagotavljajo uravnoteženo prehrano, medtem ko je treba izogibati umetnim dodatkom in ojačevalcem okusa.

Mnenja naših kupcev
Mnenja naših kupcev
Pasja jedca sta navdušena nad piščančkom.
— Igor C.
Mnenja naših kupcev
Menu fish je mojemu kužu, ki je že v letih res izboljšala apetit in ga je veselje gledati kako z užitkom je
—  Marjeta V.
Mnenja naših kupcev
Mehka hrana DUCK+TURKEY je za naše whippete pravi posladek in jo kombiniramo s suho hrano. Hrana ima zelo prijeten vonj po mesu. Paket je polen z zelo malo želetine. Vidni kosi mesa. ...
— Roman F.

Zaključek: Mokra hrana kot ključ do zdravega in srečnega psa

Odločitev za mokro hrano kot del prehrane vašega psa lahko ima številne pozitivne učinke na njegovo zdravje in dobro počutje. Ne le, da mokra hrana psom ponuja dodatno hidracijo, ampak je pogosto tudi bolj privlačna za pse, kar je še posebej koristno pri izbirčnih jedcih ali pasjih mladičih, ki se še navajajo na trdno hrano. Poleg tega, ko izbereš visokokakovostno mokro hrano, ki ustreza prehranskim potrebam tvojega psa, mu zagotoviš ključne hranilne snovi, potrebne za njegovo zdravje in razvoj.

Ne glede na to, ali si se odločil za popolnoma mokro prehrano ali kombinacijo mokre in suhe hrane, je ključnega pomena, da pozorno spremljaš reakcijo tvojega psa na hrano.

In na koncu je izbira prave prehrane za tvojega psa bistven korak k zagotavljanju njegovega zdravja, sreče in dolgoživosti.