Select Page
Zobni kamen in njegove posledice

Zobni kamen in njegove posledice

Vnetje dlesi – boleče in nevarno

Dlesni reagirajo na vnetje počasi vendar zanesljivo s bolečino. Bakterije ki povzročajo vnetje so glavni vzrok za obolenje obzobnih tkiv, kamor spada tudi čeljustna kost, kar posledično pripelje do resorbcije kosti, majavosti in celo izgube zob. Vnetja povzročajo bolečino, zaradi katere naš ljubljenček slabo je ali pa celo preneha s prehrano.
Prisotnost bakterij ima lahko za posledico tudi huda obolenja organov (jeter, kronična odpoved ledvic ali srca). Povečana bakterijska obremenitev dokazljivo vodi do vnetja notranjih organov, kot so srce, ledvice in jetra ter do presnovnih motenj. To predstavlja resno grožnjo za telo in imunski sistem živali in tveganje za zdravje vašega ljubljenčka.

zobni-kamen-notranji-organi

Slika predstavlja anatomski prerez notranjih organov in povezavo z bakterijami v ustni votlini, ki se lahko razširijo po celem telesu.
Preventivna zaščita in takojšne zdravljenje so bistvenega pomena za zdravje vašega ljubljenčka!

zobni-kamen-mikroskop

Slika prikazuje zob napaden od zobnega kamna pod 6000-kratno povečavo. Porozen zobni kamen (obarvan modro), ponuja idealno strukturo za kolonizacijo bakterij (obarvane zeleno in vijolično).

Kako je to, če lahko “zavohate” svojega psa?

Lahko tudi vi zavohate svojega psa? Ležite udobno na vaši zofi in vaš pes vas prijazno ovohava in sope okoli vas. Kako neprijetno je, če morate psa “odriniti”, ker neprijetno zaudarja?

Ustni zadah – več kot samo neprijetnost

S OralClean + Care lahko hitro in učinkovito odstranite vzrok za nastanek neprijetnega zadaha, ki ga povzročijo bakterije in zobne obloge. Neprijetni ustni zadah ni samo nadležen, je tudi indikator za začetek bolezni. Če neprijetni zadah s pravilno uporabo OralClean + Care po par dnevih ne izgine, se prosim posvetujte z vašim veterinarjem.

Zaključek:
Zobni kamen in njegove posledice so poleg grdega videza in neprijetnega ustnega zadaha tudi in predvsem tveganje za zdravje vašega ljubljenčka!

Ne iščite dalje, naročite danes.