Select Page
PLATINUM MENU riba in piščanec
Zdrava in uravnotežena prehrana je ena izmed ključnih stvari za dobro zdravje naših smrčkov. Vsak ozaveščen lastnik si prizadeva svojemu ljubljenčku zagotoviti kar se da kvalitetne dnevne obroke. Toda odločitev o izbiri hrane za naše kosmatinčke je vse prej kot lahka!

Kakšne so prednosti mokre hrane, zaradi katerih jo priporočajo tudi mnogi strokovnjaki?

 • Visoka vrednost hranil in večja prebavljivost. Kvalitetni mokri hrani voda ni dodana. Zakaj? Mokra hrana, ki je pridelana izključno iz lastnih sokov sadja, zelenjave, rib in mesa, zagotavlja večjo prebavljivosti in visoko vsebnost hranil.
 • Vir hidracije. Ste se že kdaj zalotili, da niste spili dovolj vode? Tudi pri naših smrčkih je tako! Vsi kužki ne spijejo dnevno toliko vode, kot bi jo morali. Mokra hrana je tako dober vir hidracije, še posebej, če vaš kužek spije premalo vode.
 • Bogatejši okus in vonj. Pri starejših psih, ki imajo na primer oslabljena čutila za okus, mokra hrana lažje vzpodbudi apetit. Mokro hrano v primerjavi s suho namreč odlikujeta bistveno bogatejši okus in vonj.
 • Bolj prijazna do smrčkov s težavami zobkov in dlesni. Mokra hrana je dobra alternativa pri psih, ki imajo težave z zobmi in prežvekovanjem ali težave s čeljustmi.
 • Idealna izbira, kadar je smrček bolan. Kadar je naš ljubljenček bolan in ima premalo apetita, je mokra hrana zagotovilo, da bo dobil vse potrebne beljakovine in minerale, ki jih potrebuje za ohranjanje oziroma povrnitev zdravja. Ker je bolj okusna in mehka kot suha hrana, je bolj mamljiva tudi v času bolezni.

Na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu mokre hrane?

 • Ne sme biti dodana voda! Z dodajanjem vode se manjša hranilna vrednost snovi, ki jih določena hrana vsebuje. Vsa pomembna hranila, ki jih hrana vsebuje tako odstopajo od naravnega stanja. Večina konzerviranih mokrih hran vsebuje tudi do 80% vode brez hranil za to takšna hrana ne predstavlja kvalitetnega obroka vašemu psu. Strokovnjaki poudarjajo, da pri nakupu hrane preverite koliko vode ter hranilnih snovi vsebuje določena mokra hrana.Kuhana le v lastnem soku!
  Visoko kakovostna hrana iz svežega mesa kuhana v lastnem soku trajno spodbuja gradnjo mišičnega tkiva ter prebavo, kar preprečuje preobremenjenost jeter in ledvic.
 • Ne sme vsebovati barvil, dišav, ojačevalcev okusa, stranskih proizvodov in GSO!Hrana mora biti brez umetnih barvil in dišav, gensko spremenjenih sestavin, ojačevalcev okusa ter različnih stranskih proizvodov iz rastlin ali živali. Naravna in zdrava sestava hrane vplivata na presnovo ter preprečujeta srbenje in druge s kožo in dlako povezave težave.

Platinum mokra hrana za pse

Kaj loči mokro hrano PLATINUM MENU od ostalih mokrih hran?

 • Nič dodajanja vode. Poudarek dajejo kakovosti živil, ki se nahajajo v njihovi vrhunski hrani za pse. Odločili so se za drugačno pot pri pridelavi hrane in zavestno rekli NE DODAJANJU VODE! Z dodajanjem vode ali z vodo razredčena mesna juha pri običajni mokri hrani za pse poskrbi za veliko vsebnost vlage, vendar je hranilna vrednost takšne hrane manjša. Za razliko večine ostalih proizvajalcev mokre hrane, katerih hrano sestavlja do 80 odstotkov vode (brez hranil), v PLATINUM MENU mokri hrani ni dodana voda. Tako je zagotovljena visoka vrednost hranil in večja prebavljivost kot pri ostalih proizvajalcih.
 • Kuhano le v lastnem soku. Njihova popolna mokra hrana je tako kuhana v lastnem mesnem ali ribjem soku (koncentrat sokov iz svežega mesa)! Rezultat tega je kakovostna in nerazredčena hrana v svojem naravnem stanju, kjer se ohranjajo vsa potrebna hranila za zdrav razvoj vašega psa. Predvsem pa ohranja tudi vonj, zato PLATINUM MENU diši kot meso ali riba in ima okus po mesu ali ribi!
 • Inovativna priprava hrane v posebnem pakiranju – Tetra Recart. Poleg dobrih sestavin, je za kvaliteto bistven način priprave hrane. Pravilna priprava je tista, ki omogoča zaščito hranil v sami hrani.
 • Krajši čas kuhanja – več hranilnih snovi in vitaminov ter boljši okus. V posebnem pakiranu iz skupine Tetra Pak je mogoče pazljivo kuhanje s paro v lastnem mesnem soku. Zahvaljujoč posebni obliki Tetra Recart je potreben zelo kratek čas kuhanja, kar ohranja pomembne hranilne snovi, vitamine in slajši okus. Ozka Tetra Recart® embalaža omogoča optimalno in hitro kuhanje hrane. Poleg tega je embalaža okolju prijazna in se jo da 100% reciklirati.
 • Večji izkoristek, zato potrebna manjša količina hrane. Zaradi izboljšane in optimalne priprave, tako vsak 375 g. paket PLATINUM MENU mokre hrane ustreza hranilni vrednosti 800 g. pločevinke običajne premium mokre hrane za pse. Tako vaš pes potrebuje veliko manjšo količino hrane.
 • Najboljše sestavine brez dodatkov! PLATINUM MENU tako ustreza najvišjim standardom kakovosti ter okusa. Še posebej striktni so pri svoji odločitvi, da hrana nikakor ne sme vsebovati različnih barvil, ojačevalcev okusa, dišav ter drugih gensko predelanih sestavin, ki škodujejo zdravju naših psov. Pri pripravi PLATINUM MENU hrane uporabljajo samo najboljše sestavine: svež piščanec, puran losos, tuna ali sardine. Dodajajo tudi enostavno prebavljive ogljikove hidrate, kot sta riž in krompir. Poleg tega pa izvrsten okus ter potrebne vitamine dodajo še posebno izbrana zelenjava ter lososova in oljčna olja. Vse sestavine so najvišje kvalitete in namenjene tudi prehrani ljudi.

Hrana PLATINUM MENU je na voljo v treh izvrstnih okusih: 

 • MENU PIŠČANEC ZA ODRASLE PSE vsebuje vsaj 83% dnevno svežega piščančjega mesa, riž kot polnovredni vir ogljikovih hidratov, zelenjavo kot naraven antioksidant, olja in maščobe v svežem mesu za optimalno ravnovesje maščob. KUPITE JO TUKAJ!
 • MENU RIBA+PIŠČANEC ZA ODRASLE PSE vsebuje vsaj 57% dnevno svežega piščančjega mesa in 26% dnevno svežih rib (tune in sardine), krompir kot polnovredni vir ogljikovih hidratov, zelenjavo kot naraven antioksidant, olja in maščobe v svežem mesu za optimalno ravnovesje maščob. KUPITE JO TUKAJ!
 • MENU PURAN+LOSOS ZA ODRASLE PSE vsebuje vsaj 63% dnevno svežega puranjega mesa in 20% dnevno svežega lososa, krompir kot polnovredni vir ogljikovih hidratov, zelenjavo kot naraven antioksidant, olja in maščobe v svežem mesu za optimalno ravnovesje maščob. KUPITE JO TUKAJ!