Select Page

test-kriticna-presoja

Poročila o testiranjih so dandanes uveljavljena vsepovsod, tako poročila iz laboratorijev ali mnenje potrošnikov. Obstajajo številne študije različnih ustanov, ki so lahko potrošniku v pomoč pri pravilni izbiri hrane za pse.
Vendar ali te študije resnično pomagajo potrošnikom pri odločitvi o nakupu ustrezne hrane za pse? Da bi lahko pravilno razumeli postopek testiranja in dobljene rezultate, morate metodo preizkušanja natančno poznati.

Nekaj osnovnih podatkov:

  • večina rezultatov testiranj poda informacijo o varnosti posameznih hran za pse, kar je na splošno vključeno v vseh testiranjih.
  • prav tako večina testov preverja, ali proizvodi upoštevajo zakonske predpise glede zahtevanih informacij o izdelku.
  • poleg tega testi potrjujejo, da testirana hrana zagotavlja minimalne prehranske potrebe psov, ki so priporočene s strani živilskih strokovnjakov.

Torej, če test označi hrano za pse kot “dobro”, lahko varno hranimo psa brez tveganja glede pomanjkanja vitalnih hranilnih sestavin. Žal pa obstaja nekaj ključnih meril, ki jih večina testov hrane za pse ne upošteva, kot glede izkoriščenosti in prebavljivosti hrane ali pa recimo vprašanje glede kakovosti dodanih sestavin.

Preverite, če testi odgovorijo na naslednja vprašanja:

  • ali je dodana kostno-mesna moka oz. “posušeno meso” in kakšna je kakovost le te?
  • ali je bilo uporabljeno sveže meso?
  • kolikšen je delež mesa, ki je vir beljakovin v živilu? Članek o prebavljivosti beljakovin lahko nadete tukaj.
  • ali so dodane sestavine, ki niso vključene v standardnih priporočilih?
  • ali test zajema dodana dragocena zelišča, ali recimo ekstrakt zelenoustih školjk? Ti dodatki namreč dopolnjujejo uravnoteženo prehrano pse.

Poleg tega pri večini testov hrana za pse vsebuje skupinsko deklaracijo za »meso in živalski stranski proizvodi« , kar je napačno in potrošnika zavaja glede natančne sestave hrane za pse, ki mora vsebovati natančno navedbo posameznih sestavin. Prav tako je zelo redko, da testi hrane za pse pokažejo kako se hrana konzervira in ali se dodajo arome in barvila.

Naš nasvet: ohranite nadzor nad procesom odločanja in vedno previdno preberite deklaracijo na izdelku! Testi v sedanji obliki so vam lahko le opora, nikakor pa ne glavni razlog za nakup posameznega izdelka za vašega ljubljenčka.

PLATINUM recept = sveže meso = poln okus.

Platinum recept

PLATINUM recept najdete tukaj

Ne iščite dalje, naročite naravno pasjo hrano PLATINUM še danes!