Select Page

platinum in barf

Surova hrana za pse in PLATINUM kot dopolnitev ali alternativa  “BARF” konceptu?

Surova hrana za pse oz. “BARF” kratica pomeni Biologically Appropriate Raw Food oz. biološko primerno surovo hrano za pse. Je koncept hranjenja psa izključno s surovim mesom, kostmi in zelenjavo. Koncept hranjenja odraža prepričanje ljudi, da je potrebno hraniti svoje štirinožce podobno, kot so se hranili njihovi predniki volkovi.
Prepričan ” BARF-isti” pripisujejo velik pomen izbiri svežih sestavin v prehrani in trdno sledijo izbrani prehrani. Obstajajo različne teorije hranjenja kot je recimo plenski model, ki zagovarja 80% mesa (mišično meso), 10% mesnih kosti in 10% organov.

Nekateri proizvajalci “surove hrane za pse” v termin meso vključujejo tudi drobovino in organe, kar pa ni pravilno in je zavajajoče!

Vendar pa imajo veterinarji tudi kritičen pogled, saj priporočajo, da je potrebno poleg naravne hrane dodati tudi sestavine, ki jih psi preko BARF prehrane ne dobijo. Te sestavine je treba kupiti ločeno in jih dodati k prehrani. Te prepotrebne sestavine vključujejo na primer kalcij, baker, cink, jod, vitamina A in D. Potrebno je dodati tudi nekatere nebistvene, vendar kljub temu smiselne dodatke, kot so zelišča in ekstrakt zelenoustne školjke.
Zato je PLATINUM odlična alternativa surovi hrani za pse in dopolnilo k “BARF” prehrani. Pri PLATINUM vemo, da pes izvira iz volka in zato pri pripravi naše hrane ne sklepamo nobenih kompromisov! Uporabljamo izredno velik delež svežega mesa (vsaj 70%, pri PLATINUM MENU vsaj 83%)! Mesu dodamo vse pomembne sestavine, ki so potrebne za uravnoteženo prehrano zdravega in živahnega psa.


Torej, če razmišljate o uporabi “BARF” prehrane vašega psa, vendar niste naklonjeni dodatnim stroškom (lastna nabava in priprava, skladiščenje, svežina sestavin, dodajanje prepotrebnih dodatkov, …), vam priporočamo PLATINUM hrano za pse!
Veliko “BARF-istov” ceni naš izdelek kot optimalno alternativo za primer dopusta, potovanj in drugih situacij, kjer je težko ali nemogoče dobiti ustrezno sveže meso in zelenjavo. Nekateri pa enostavno dodajo PLATINUM k svojimi “BARF” sestavinam.
PLATINUM je tako dober, da ga jedo tudi volkovi. Preberite si zakaj je temu tako s kolikšno vsebino svežega mesa je PLATINUM prepričal tudi volkove!

 

 

Ne iščite dalje, naročite sveže meso v PLATINUM izdelkih še danes.