Select Page
Prednosti PLATINUM suhe hrane za pse

Prednost PLATINUM suhe hrane za pse pred običajno suho hrano

PLATINUM pasja hrana je idealna za prebavo

Prednost PLATINUM suhe hrane za pse pred običajno suho hrano za pse je, da hrana  v pasjem želodcu Ne nabrekne. Običajna hrana vsrka/veže ogromno tekočine, za kar sta odgovorna dva dejavnika:

  1. Sestavine – gre v glavnem za rastlinske vire in manjši delež mesne moke
  2. Proizvodnja v ekstruderju – sestavine se pomešajo z vodo, nato se močno segrejejo in pod velikim pritiskom oblikujejo v brikete.

Rezultat so briketi z močno porozno strukturo in z veliko zračnih žepov, ki močno absorbirajo tekočino in nabreknejo.

PLATINUM suha hrana za pse vsebuje visok delež svežega mesa in drugih visoko kakovostih sestavin in skupaj s pazljivo pripravo omogoča, da hrana v pasjem želodcu ne nabrekne ali fermentira. Koščki PLATINUM hrane so mehki in kompaktni z veliko hranilno vrednostjo. V primerjavi z običajno suho hrano PLATINUM zagotavlja boljšo prebavljivost in boljši vnos hranil, kar občutno zmanjšuje dnevne potrebe psa po hrani.To pomeni, da je želodec manj obremenjen in hrana se hitreje prebavi. Preberite si o prebavljivosti beljakovin na našem blogu – Lahko primerjaš beljakovine z beljakovinami?

Ko boste svojemu psu prvič dali PLATINUM popolno hrano za pse, boste hitro opazili razliko, da vaš pes ni napihnjen, nima “pivskega trebuha”

PLATINUM hrana za pse za manjšo možnost zasuka želodca

Zasuk želodca

Poln želodec psa lahko ob močnejšem ali sunkovitem gibanju povzroči zasuk le tega. Toda ker se PLATINUM popolna prehrana za pse hitro prebavi in izprazni želodec in ga s tem manj obremenjuje, skrbi za manjšo možnost zasuka želodca. Preberite si vse o zasuku želodca na našem blogu – Vse, kar morate vedeti o razširitvi in zasuku želodca

Prednost PLATINUM suhe hrane na pse

  • hrana ne nabrekne v pasjem želodcu
  • hrana se prebavi hitro
  • črevesje hitro absorbira hranila
  • ogljikovi hidrati in beljakovine so optimalno prebavljeni
  • ne vsebuje glutena

 

PLATINUM suha hrana za pse ne nabrekne v želodcu:

primerjava suhe hrane za pse

Naš poskus simulira nabrekanje suhe hrane v želodcu psa. Enako količino običajne suhe hrane in suho hrano PLATINUM damo v kozarce z isto prostornino in dodamo enako količino vode. Po kratkem času se volumen običajne hrane za pse poveča za približno trikrat, volumen PLATINUM suhe hrane pa se skoraj ne spremeni.

PLATINUM hrana za pse je prva svetovna blagovna znamka certificirana s strani TÜV Rheinland za vsebnost svežega mesa. Več si lahko preberete v našem blogu – PLATINUM hrana za pse s certifikatom TÜV Rheinland

Ne iščite dalje, naročite danes.