Select Page

Ali ste vedeli, da se lahko vnetje v ustni votlini vašega psa povzroči resne poškodbe notranjih organov vašega ljubljenčka?

Ustna flora psa je je v ravnovesju, če tok sline ter gibi jezika in ustnic izpolnijo svojo čistilno nalogo. Ob tem pogoju lahko zaščitni mehanizmi imunskega sistema živali delujejo optimalno in zagotovijo zdravo ustno votlino.

Vendar pa neprijeten ustni zadah kaže na neravnovesje ustne flore in začetek ali obstoječo bolezen v ustni votlini.

Po nedavni študiji »American Veterinary Dental Society – AVDS« ima kar 80% psov in 70% mačk,  od treh let starosti, znake bolezni ustne votline.

Vnetje dlesni, parodontoza in izpadanje zob so rezultati, a to so le vidni znaki bolezni.

  1. Vse se začne z zobnimi oblogami. Predpogoj za nastanek zobnega kamna so zobne obloge oziroma bakterijski plak , ki se sestoji iz sline, delcev hrane in bakterij.
  2. Zobni kamen je mineraliziran plak, ki se najprej nalaga na zobeh kot nekakšen biofilm. Gre za preskok iz mehkega v trdo stanje, iz zobnih oblog v zobni kamen.
  3. Zobni kamen se pojavi kot rumeno-rjava obloga, ki jo ni mogoče odpraviti s ščetkanjem.
  4. Zobni kamen sam po sebi ne privede do vnetja dlesni, ampak se na »grobo« površino zoba sprimejo bakterije. Posebno veliko zobnega kamna nastane na notranji strani spodnje čeljusti in na zunanji strani zgornje čeljusti.

Zobni kamen

Če se zobni kamen ne zdravi (ga ne odstranimo), lahko boleče vnetje dlesni (gingivitis) hitro preide v obolenje obzobnih tkiv, kamor spada tudi čeljustna kost, kar posledično pripelje do resorbcije kosti, majavosti ali celo izgube zob.

Ne nazadnje je vnetje dlesni le manjše zlo, prisotnost bakterij ima lahko za posledico tudi huda obolenja organov (jeter, kronična odpoved ledvic ali srca). Povečana bakterijska obremenitev dokazljivo vodi do vnetja notranjih organov, kot so srce, ledvice in jetra ter do presnovnih motenj. To predstavlja resno grožnjo za telo in imunski sistem živali ter tveganje za zdravje vašega ljubljenčka.

Takojšni preventivni ukrep za zdravljenje vnetja dlesni in odstranitev zobnih oblog je ključnega pomena za zdravje vašega ljubljenčka. Zdravi zobje so pogoj za kakovostno in dolgo življenje vašega štirinožnega prijatelja.

OralClean + Care ja nagrajen izdelek za nego zob in ustne votline za pse in mačke, ki ponuja čisto naraven način boja proti ustnemu zadahu, vnetju dlesni in zobnemu kamnu.

Platinum OralClean+Care je dobil nagrado

V domači medicine se semena Citrusov uporabljajo kot proti bakterijsko sredstvo. Ta naravna sestavina v OralClean + Care v kombinaciji z rastlinskimi eteričnimi olji čisti zobe tako, da počasi raztopi bakterijski film in nežno odstrani zobne obloge. Dragocene sestavine prodrejo do globine obzobnih žepov ter delujejo protivnetno in protibolečinsko.

Po nekaj tednih dosledno uporabe OralClean + Care boste opazili, da je zadah iz ust vašega ljubljenčka  bistveno manj moteč, zmanjšalo se bo vnetje dlesni in zobni kamen se bo postopoma začel zmanjševati. Vse to boste dosegli brez kakršnih koli stranskih učinkov in brez bolečega mehanskega odstranjevanja zobnih oblog pri vašem veterinarju.

 

Zobni kamen

Zobni kamen pri psih in mačkah predstavlja resen problem. Poglejte, zakaj je pomembno odstraniti zobni kamen in kako preprečimo njegovo nastajanje.

... in posledice

Zobni kamen je škodljiv, ker zaradi bakterij, ki jih vsebuje, povzroča vnetje dlesni in obzobnih tkiv, kar posledično pripelje do resorbcije kosti, majavosti in izgube zob.

Učinek

Ekstrakt semen citrusov v povezavi s pomembnimi zeliščnimi olji  v Oral Clean+Care poskrbi za naravno in učinkovito čiščenje zob.

Delovanje

OralClean + Care učinkuje proti bakterijam, očisti zobni kamen in s postopnim sproščanjem preprečuje nastajanje zobnih oblog.