Pasme psov

Od PLATINUM Slovenija | Razno

Jan 01

Pasme psov


Akita Inu

Pasma tedna – Akita Inu

Akita inu je pes, ki zaradi svojega močnega značaja zahteva izkušenega lastnika, kateri se bo psu in njegovemu šolanju popolnoma posvetili, v zameno pa dobil izrazito zvestega in zaščitniškega prijatelja.

Preberi več >
Ameriški Staffordshire terier

Pasma tedna – Ameriški staffordshire terier

Ameriški staffordshire terier (org.: American Staffordshire Terrier) je pasma, ki poleg tega, da lahko z ugrizom v zraku drži svojo celotno težo, predstavlja nežnega, ljubečega in nadvse zvestega prijatelja. V nadaljevanju si preberite vse kar morate vedeti o tej pasmi.

Preberi več >
angleški koker španjel

Pasma tedna – Angleški koker španjel

Angleški koker španjel (org.: English Cocker Spaniel) je ljubezniv in neutruden lovec, ki potrebuje zelo veliko dnevnih aktivnosti. V nadaljevanju si preberite vse kar morate vedeti o tej pasmi.

Preberi več >
tornjak

Pasma tedna – Tornjak

Tornjak ( orig.: Bosansko hercegovački hrvatski pastirski pas – tornjak) je dandanes zelo redka pasma, ki se najpogosteje uporablja za vzrejo in varovanje ovac. V nadaljevanju si preberite vse kar morate vedeti o tej pasmi.

Preberi več >
Bernardinec

Pasma tedna – Bernardinec

Bernardinca (St.Bernhardshund - Bernhardiner - Saint Bernard Dog) večina ljudi pozna kot gorskega reševalca, ki ima okoli vratu navezan sodček poln žganja. V nadaljevanju si preberite vse kar morate vedeti o tej pasmi.

Preberi več >
Coton de tuléar

Pasma tedna – Coton de tuléar

Coton de tuléar je živahen in ljubezniv kužek, prepoznaven predvsem po svoji dlaki, ki zaradi bombažne strukture spominja bolj na človeške lase kot pa na pasjo dlako. V nadaljevanju si preberite vse kar morate vedeti o tej pasmi.

Preberi več >
Borderski ovča

Pasma tedna – Borderski ovčar (Border Collie)

Na svetu bi težko našli človeka, ki ne bi poznal Borderskega ovčarja oziroma originalno »Border Collie-a«, kajti ta pasma je izredno znana po svoji neutrudljivosti in izjemni agilnosti telesa. Preberite si vse kar morate vedeti o tej pasmi!

Preberi več >
šicu

Pasma tedna – Shih Tzu

Shih Tzu oziroma šicu, kar v kitajščini pomeni mali lev, je ena izmed najbolj priljubljenih manjših pasem v ZDA in drugod po svetu. V nadaljevanju si preberite vse kar morate vedeti o tej pasmi.

Preberi več >
Nemški bokser

Pasma tedna – Nemški bokser

Pasma Nemški bokser (German Boxer), kot že samo ime pove, izhaja iz Nemčije. Nemški bokserji so znani po vsem svetu, uporabljajo pa jih predvsem za čuvaje ter vojaške in policijske pse. Preberite si vse kar morate vedeti o tej pasmi.

Preberi več >
>