Pogoji poslovanje

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine naravnaHranaZaPse.si sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.
S spletno trgovino upravlja podjetje IgiS, Igor Slatinek s.p. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Uporabnik (posamezni kupec) se tudi strinja, da bo uporabljal samo en uporabniški račun. 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Zaščita pravic

Predmet tega obvestila je spletna stran na naslovu www.naravnahranazapse.si . Vsa vsebina na tej spletni strani je last podjetja IgiS, Igor Slatinek s.p. , Mala vas 27a, 1000 Ljubljana DŠ: 66963796 in je informativne narave.

Omejena odgovornost

Podjetje IgiS, Igor Slatinek s.p. se obvezuje, da bo v dobri veri in v okviru svojih zmožnosti skrbelo za pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin na spletnem mestu www.naravnahranazapse.si s čimer ne izključuje možnosti za pojav morebitnih napak in nepravilnosti med objavljenimi vsebinami. Avtorji vsebin na spletnih mestu ne prevzemajo odgovornosti za brezpogojno točnost navedenih informacij in s tem za morebitno škodo, izgubljeni dobiček in/ali nepremoženjsko škodo, ki bi jo uporabnik ali uporabnica utrpel/-a zaradi uporabe spletnega mesta ali nezmožnosti oz. motenega delovanja le-tega.
Prav tako lahko IgiS, Igor Slatinek s.p. vse vsebine spreminja kadarkoli, brez obveznosti do obveščanja uporabnikov, in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb.

Omejena pravica uporabe vsebin

Na podlagi Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) je podjetje IgiS, Igor Slatinek s.p., s sedežem Mala vas 27a Ljubljana, nosilec materialnih in avtorskih pravic nad vsebinami objavljenimi na spletnem mestu, zato je vsakršno kopiranje, razmnoževanje, prepisovanje, priredba in/ali razširjanje vsebine ali kateregakoli dela vsebine v komercialne namene brez pisnega dovoljenja podjetja IgiS, Igor Slatinek s.p izrecno prepovedano. Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami na spletnem naslovu www.naravnahranazapse.si za svojo osebno uporabo pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe.

Varovanje osebnih podatkov in posredovanje informacij

IgiS, Igor Slatinek s.p. bo z vsemi podatki, zbranimi na straneh www.naravnahranazapse.si, razpolagalo v skladu z veljavno zakonodajo.
Ko vnesete na katerokoli našo spletno stran vaš e-mail naslov se v celoti strinjate, da lahko podjetje IgiS, Igor Slatinek s.p. , Mala vas 27a, 1000 Ljubljana DŠ: 66963796 (v nadaljevanju upravljavec osebnih podatkov) uporabi vnešene podatke (kot npr. e-mail naslov, telefonsko številko itd.) za namene neposrednega trženja, statistično obdelavo, izdelavo raziskav, pošiljanje ponudb, promocijskih gradiv, voščilnic, revij, raznih nagradnih akcij ter vabil na dogodke, komuniciranja, vsakodnevnega izvajanja marketinških raziskav, prilagajanja ponudbe, segmentiranja in izvajanja drugih vrst tržnih in poslovnih analiz ter za druge namene.
Če posameznik ne želi, da mu upravljavec osebnih podatkov pripravi prilagojeno ponudbo glede na obisk njegove spletne strani lahko bodisi onemogoči piškotke na svojem brskalniku ali pa ne posreduje svojih podatkov znotraj obrazca na spletni strani upravljavca ter tako zagotovi svojo anonimnost. Privoljenje lahko posameznik prav tako kadarkoli prekliče z obvestilom o prenehanju uporabe njegovih osebnih podatkov na naslov info@igis.si ali se odjavi direktno iz prejete elektronske pošte, poslane preko tretjih orodij za pošiljanje masovne e-pošte.
Uporabniki lahko na spletni strani naravnahranazapse.si oddajo mnenja o izdelkih. Pri tem se ob javni objavi mnenja navede tudi ime. Ob tem morate upoštevati, da je objava mnenja samoiniciativno dejanje in zanj sprejemate vso odgovornost. Zavedati se morate, da bo mnenje javno objavljeno na naši spletni strani oz. ga lahko uporabimo za druge marketinške dejavnosti.Vrste piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran uporablja "piškotke"« za izboljšanje brskanja po naših spletnih straneh.

KAJ JE PIŠKOTEK?
Piškotek predstavlja skupek informacij, ponavadi zgrajen iz zaporedja številk in črk na podlagi katerih spletna stran identificira obiskovalca ob njegovem ponovnem obisku spletnega mesta.
ZAKAJ SE UPORABLJA?
Piškotki so pomembni za delovanje spletnih mest saj na podlagi pridobljenih informacij obiskovalcem nudijo hitro in preprosto uporabniško izkušnjo pri brskanju po strani.
IN KAJ TO PRAVZAPRAV V PRAKSI POMENI ZA UPORABNIKE?
V kolikor ste ob prvem obisku nekega spletnega mesta izbrali npr. slovenski jezik, se vam ob ponovnem prihodu na spletno mesto, stran avtomatično prikazala v izbranem jeziku.
Piškotki nam pomagajo tudi v procesu beleženja gesla in nam ga ravno zato ni treba vsakič znova vpisovat. Ob enem pa piškoti lastnikom spletnih mest omogočajo analiziranje prometa spletnih strani.

Podatki, ki pridobljeni s pomočjo piškotkov na spletnih straneh podjetja IgiS, Igor Slatinek s.p. se lahko uporabljajo za različne namene, vključno z naslednjimi:
- Nujno potrebni: ti piškotki so nujno potrebni zato, da se lahko gibljete po spletni strani in uporabljate njene funkcije, kot npr. dostopate do varnih področij spletne strani ali shranjujete izdelke v košarico.
- Delovanje: ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, npr. katere strani obiskujejo najpogosteje in ali prejemajo obvestila o napakah. Te piškotke uporabljamo za izboljšanje delovanja spletne strani v bodočih verzijah.
- Funkcionalnost: Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni vaše izbire, kot npr. uporabniško ime, jezik ali regija, iz katere prihajate, in zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo.
- Google Analytics in Facebook:

Piškotki Google Analytics : __utma __utmb __utmc __utmv __utmz. S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. 

Facebook piškotek se uporablja pri prijavi v spletno trgovino s pomočjo Facebook uporabniškega računa.

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete vas opozarjamo, da ne boste mogli dostopati do delov spletne strani oziroma uporabljati vseh funkcij spletne strani.

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo zgoraj opisanih piškotkov.

 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:  

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
 • dostopnost artiklov,
 • pogoje dostave (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidne, ali vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop.

 

Načini plačila

Spletna trgovina NaravnaHranaZaPse omogoča naslednja plačila:

 • z gotovino ob osebnem prevzemu na sedežu podjetja (po predhodnem naročilu v spletni trgovini) ali ob brezplačni dostavi na dom,
 • plačilo po povzetju s gotovino. Pošiljko vam dostavi Pošta Slovenije ali podjetje GLS,
 • plačilo s predhodnim nakazilom (po ponudbi/predračunu). Pošiljko vam dostavi Pošta Slovenije ali podjetje GLS,
 • Plačilo preko ponudnika plačilnih storitev PayPal ali Stripe

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).

 

Cene

Cena veljajo za vse uporabnike spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo s statusom »Potrdilo naročila«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji znani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

Postopek nakupa

 • »V obdelavi«. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupec ima možnost, da naročilo prekliče v roku ene ure. Na spletni strani so vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 • »Zaključeno«. Naročilo je odposlano na naslov kupca.

 

Uporaba promocijske kode

Promocijsko kodo vnesete ob zaključku naročila v posebej za to namenjeno polje. S klikom na gumb »Uporabi« kodo aktivirate.V primeru, da koda ni pravilna vam bo sistem to javil.
Pri posameznem nakupu je možno uporabiti le eno promocijsko kodo.

 

Uporaba darilne kartice

Kodo darilne kartice vnesete ob zaključku naročila v posebej za to namenjeno polje. S klikom na gumb »Uporabi« kodo aktivirate.
Če je koda pravilna vam bo sistem avtomatično odštel znesek bona od zneska naročila.
V primeru, da koda ni pravilna vam bo sistem to javil.
Menjava darilne kartice za gotovino ni mogoča.

 

Izdaja računa

Spletna trgovina NaravnaHranazaPse.si po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje račun v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema prejme kupec natisnjen račun za kupljene artikle ob njihovem prevzemu.

 

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS in Pošta Slovenije.

 

Mnenja strank

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Avtor mnenja izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

 

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni naslov prodaja@platinum.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Kupec mora v petnajstih dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago, nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh .Podjetje IgiS, Igor Slatinek s.p. se obvezuje, da bo v dobri veri in v okviru svojih zmožnosti skrbelo za pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin v spletni trgovini naravnahranazapse.si s čimer ne izključuje možnosti za pojav morebitnih napak in nepravilnosti med objavljenimi vsebinami. Avtorji vsebin na spletnih mestu ne prevzemajo odgovornosti za brezpogojno točnost navedenih informacij in s tem za morebitno škodo, izgubljeni dobiček in/ali nepremoženjsko škodo, ki bi jo uporabnik ali uporabnica utrpel/-a zaradi uporabe spletnega mesta ali nezmožnosti oz. motenega delovanja le-tega.
Prav tako lahko IgiS, Igor Slatinek s.p. vse vsebine spreminja kadarkoli, brez obveznosti do obveščanja uporabnikov, in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb.
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni brez predhodnega opozorila.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru težav se lahko kupec poveže s podjetjem telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se lahko odda prek e-poštnega naslova info@igis.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Vprašanja v zvezi s Splošnimi pogoji uporabe spletne trgovine naravnahranazapse.si lahko uporabnik pošlje s pomočjo spletnega obrazca, po navadni pošti na naslov: IgiS, Igor Slatinek s.p. , Mala vas 27/a , 1000 Ljubljana.

Elektronski naslov: info@igis.si


Za reševanje vseh morebitnih sporov v zvezi s spletnim mestom naravnahranazapse.si je pristojno sodišče v Ljubljani.