Splošni nasveti

Novoletni ognjemet – panika pri psih.

Od PLATINUM Slovenija

Staro leto se bliža koncu in kot po navadi se novo približuje z ognjemetom. Vendar ni vsak pes sposoben prenašati nenavadnih in glasnih zvokov (pokov). Ta problem je dobro znan veliko lastnikom psov!

More...

Novoletni ognjemet – nekaj nasvetov za zmanjšanje panike pri psih.

Iz tega razloga (tudi če se ne zadeva prehrane) želimo deliti nekaj nasvetov o tem, kako narediti, da bo prehod v novo leto s psom čim bolj prijeten:

Pomagajte, moj pes se boji novoletnega hrupa!

 • Prvič: Ostanite mirni!
 • Ne tolažite svojega psa! Pes bo potrjen v svojih strahovih.
 • Če pes išče telesni kontakt, mu ga vsekakor dovolite. Mirno božanje ali pa samo nežen prijem jim zagotavlja občutek, da niso sami s svojo tesnobo. Če se pes raje umakne, mu je potrebno nuditi zasenčen prostor ali kakšno drugo možnost za umik.
 • Pohvalite zaželeno vedenje: Če pes kaže znake mirnosti, ga je potrebno nagraditi, na primer z njegovim najljubšim prigrizkom.
 • Ne pustite, da je pes na sprehodu spuščen, najbolje je, da je na povodcu. Potrebno je predvideti, da se lahko zvoki petard in ognjemeta pojavijo tekom celega dneva, zato bi lahko psi v paniki zbežali.
novoletna panika pri psih
 • V posvetovanju z veterinarjem lahko psu damo tudi pomirjevala. Najbolj primerna so zeliščna pomirjevala, kot je recimo baldrijanov sirup, manj primerna pa so kemična pomirjevala, ki imajo lahko tudi stranske učinke, kot so npr. težave z ožiljem.
 • Zvočni CD-ji so dobri za desenzibilizacijo, vendar jih je potrebno predvajati nekaj tednov pred dogodkom.
 • Lahko se uporabi tudi pasje pomirjevalne feromone, ki preprečujejo strah in tesnobo in so v večini primerov tudi brez stranskih učinkov. Uporabimo jih s pomočjo električnega uparjalnika ali pasje ovratnice.
 • Zanimiv je tudi ThunderShirt, ki za pse deluje kot obveza, saj na prsni koš psa vrši nežen in enakomeren pritisk, ki pomiri psa.
 • Zatemnimo okna, da pes ne vidi bliskov ognjemeta ali petard. Okna in vrata naj bodo zaprta,  vklopite televizijo ali radio, kar bo pridušilo zvok eksplozij. Primerna je tudi glasba tolkal, vendar je treba psa pred tem postopno seznaniti z ritmom in glasnostjo.
 • Zagotoviti psu njegov najljubši žvečilni prigrizek, ki ga ni okusil že nekaj časa in s katerim se bo zamotil ter preusmeril pozornost od nezaželenega hrupa.

VSAK PES SI ZASLUŽI DOBRO PASJO HRANO!

Naravna Hrana za pse PLATINUM je drugačna od ostale, briketerane ali peletirane pasje hrane, saj pri izdelavi uporabljamo poseben postopek, ki ohranja dragocene sestavine, olja, vitamine in minerale v svojem naravnem stanju.

In kar je najbolj pomembno, uporabljamo sveže meso.

PLATINUM Slovenija


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Nikoli ne zamudite dobre zgodbe!

 Naročite se na naše novičke, da boste sledili najnovejšim trendom!

>