Select Page

Meso za pse - Psi potrebujejo meso

Naravno Divji: zakaj psi potrebuje meso?

Meso za pse – če imate Jack Russell terierja ali pa zlatega prinašalca: vsi psi so enaki, ko stojijo pred svojo posodo s hrano. Čeprav jim je dandanes “plen” serviran v majhnih koščkih, njihov nagon ostaja isti. Psi so potomci volkov in volk je še vedno v njih!
Zato psi točno vedo, kaj potrebujejo: mora biti meso, naravno in kolikor mogoče sveže. Tako kot volkovi, ki v naravi iščejo svoj plen.

Prebavni trakt psa je namenjen za prehranjevanje zveri oz. karnivorov, torej živali, ki se pretežno prehranjujejo z mesom. Na splošno je čas zadrževanja hrane v prebavilih odvisen od presnove in absorpcije hranil. Zato je za težko prebavljivo hrano potreben daljši prebavni sistem – prebavni trakt.

Tako lahko na sliki desno vidite različne dolžine prebavnega trakta v primerjavi z dolžino telesa pri različnih živalskih vrstah. To razmerje omogoča sklepe o prehranskih navadah. Najlažje prebavljiva hrana je meso, zato je razmerje prebavni trakt / dolžina telesa pri psu približno 6:1.

  • s PLATINUM hrano za pse so psi dobili to, kar volk v njih želi: visoko kvalitetne proteine iz najmanj 70% svežega mesa.
  • PLATINUM je zato primeren za pse vseh starosti in pasem.
  • Minimalno 70% svežega mesa za 100% okus!

Prebavni trakt psa
kratek prebavni trakt psa

Dolžina prebavnega trakta glede na dolžino telesa
prebavni trakt glede na dolžino telesa
legenda-zivalsko Mesojedec
legenda-rastlinsko Rastlinojedec

Psi potrebujejo meso!