Select Page

kako izrezljati bučo po pasje za noč čarovnic

Halloween po pasje – predloge in navodilo za izdelavo pasje buče

Noč čarovnic (angleški izraz je Halloween) je praznik, ki ga predvsem v Zahodnem svetu obeležujejo v noči iz 31. oktobra na 1. november. Slavi se predvsem v angleško govorečem svetu, vedno bolj priljubljen pa postaja tudi pri nas. Zelo priljubljen običaj za noč čarovnic je izrezovanje buč, v katere se potem vstavi sveča.

OK, pa se lotimo izdelave naše heloween po pasje buče. Prvo izberite bučo, ki je dovolj velika za vaš izbran motiv. Za izdelavo potrebujete kuhinjske pripomočke, kot je zajemalka za sladoled, žlica in nož. Pred pričetkom z vlažno krpo odstranite umazanijo iz buče.

Navodilo za izdelavo buče  – Halloween po pasje:

navodilo za razbarjenje bučeMajhen namig: namesto kuhinjskih pripomočkov lahko uporabite posebna orodja, ki jih lahko naročite preko interneta. Ta omogočajo lažjo izdelavo bolj zahtevnih motivov.

 

 

navodilo rezbarjenje bučeIzrežemo vrh: z nožem obrežemo celoten krog pod kotom 45 stopinj. Za rezanje uporabite dolg, koničast nož. Pazite, da boste rezali pod kotom, saj vam lahko v nasprotnem nož obtiči. Bodite previdni, da vam nož ne zdrsne!

 

 

navodilo za rezbarjenje bučeOdstranimo vlakna in semena iz buče. To lahko storimo z roko ali žlico. Bodite pozorni, da ostane stena buče debela vsaj 2 cm.

 

 

navodilo za rezbarjenje bučeIzberite eno od spodnjih Heloween po pasje brezplačnih predlog in jo natisnite. Nato črte obrežite z škarjami in z lepilnim trakom predlogo nalepite na bučo. Z vodoodpornim pisalom prerišite izbrano predlogo na bučo in odstranite predlogo. Ostane vam samo še izrez po označenih črtah. Za to potrebujete oster nož, primeren je tudi “olfa” nož.

 

Na koncu postavite v bučo svečo in vaša jesenska dekoracija Heloween po pasje je končana! Da bi svečo obvarovali pred vetrom, jo lahko postavite v prazen kozarec (in podobno) ali pa uporabite LED svečo.

Vse spodnje predloge si lahko v PDF datoteki prenesete na vaš računalnik. Povezava je na dnu strani!
Predloge za pasji heloween

Predloga Haloween po pasje