Select Page

Ali veste količino svežega mesa v PLATINUM hrani za pse ?

Hrana za pse PLATINUM vsebuje 1,27 kg svežega mesa na vsak 1 kg PLATINUM hrane za pse!

Ali veste količino svežega mesa v PLATINUM hrani za pse ? Kakšen je v primerjavi z drugo suho hrano za pse?

Preprost odgovor namreč ni mogoč, ker PLATINUM suha hrana preprosto ni primerljiva z  ekstrudirano pasjo hrano oz. pasji briketi oz. peleti. Toda dejstvo je, da je
potrebno kar 1,27 kg svežega mesa za izdelavo 1 kg PLATINUM suhe hrane za pse!

Vendar sama primerjava ni smiselna, če ne upoštevamo tudi samega način proizvodnje, kakovost sestavin, prebavljivost beljakovin, uporabe visoke temperature in tlaka, itd.

 

Proizvodnja ekstrudirane suhe hrane za pse

Običajna suha hrana je večinoma narejena iz majhne količine mesa, mesnih mok različnih kvalitet, žit in stranskih proizvodov. Mesno moko zmešajo z vodo in drugimi sestavinami, kot so maščobe, olja, vitamini, žita in rastlinski stranski proizvodi. Masa se nato preoblikuje v tako imenovanem ekstruderju pod tlakom in pri temperaturi 140-160 ° C v brikete. Sestavine, ki se obdelujejo pri tako visokem tlaku in temperaturi izgubijo svojo hranilnost in so slabše prebavljive, zato morajo posledično dodajati sintetične dodatke. Tudi najboljši zrezek bi ob tem procesu izgubil prehransko kvaliteto in okus. Različni proizvajalci se poslužujejo tudi različnih trikov, kako prikazati da imajo v hrani sveže meso, preberite si Deklaracija in reklamiranje obljub – ne pustite se zavesti!

Proizvodnja PLATINUM suhe hrane za pse

PLATINUM uporablja samo sveže meso, ki je namenjeno za prehrano ljudi. Ob tem uporabljamo “Nežen parnik”, edinstveno metoda kuhanja, kjer prvo dodamo na koščke narezane kose mesa in ostale sestavine, ki se nato kuhajo pri 95 ° C v svojih lastnih sokovih, brez dodane vode! Nato se hrana počasi in previdno suši in dehidrira.

platinum uporablja vsaj 70% svežega mesa

Ko je postopek sušenja končan, se pri sobni temperaturi dodajo hladno stisnjena olja, zelišča in vitamini.  Nazadnje se oblikujejo briketi, ki se vakuumsko pakirajo in tako se hrana zaščiti pred pršicami.
Pri 18% vlagi, čistem mesnem soku, je PLATINUM daleč od običajne suhe hrane za pse, saj mesni sok pomembno prispeva k okusu naših briketov. PLATINUM hrana za pse zagotavlja boljšo prebavljivost in boljši vnos hranil, tako so ogljikovi hidrati in beljakovine optimalno prebavljeni.
Ali veste količino svežega mesa v PLATINUM hrani za pse ? Kakšen je v primerjavi z drugo suho hrano za pse?

Torej za celovit in smiseln odgovor je potrebno, da primerjamo vsa dejstva pri pripravi hrane za pse, torej od odstotkov posameznih sestavi do kakovosti le teh in seveda samega postopka izdelave!

Zato je PLATINUM edina suha hrana za pse, ki jo lahko jedo tudi volkovi! Zoltan, “the WolfMan” pravi, da je PLATINUM najboljša alternativa surovi hrani, edini pasji briketi, ki jih jedo tudi volkovi!